Preskocit navigáciu

Zladenie rádiových sietí a smerov 2. mb


Zladenie rádiových sietí a smerov 2. mb

       Priamo podriadené prápory a jednotky 2. mechanizovanej brigády vykonali 6. apríla 2016 zladenie rádiových sietí a smerov v priestoroch prešovských Sokolovských kasární a na trebišovských a michalovských posádkových cvičiskách. Cieľom zladenia rádiových sietí bolo preveriť spojenie medzi súčasťami 2. mb s využitím stacionárnej a mobilnej spojovacej sústavy podľa aktuálnych prevádzkových údajov.
       Aprílové zladenie rádiových sietí bolo v zmysle plánovacích dokumentov veliteľstva 2. mb v poradí už tretie v tomto výcvikovom roku a tentokrát za riadenia rádiovej osádky z prešovskej roty podpory velenia (rpv/2.mb). Päťčlenná osádka pozostávajúca z náčelníka riadiacej osádky, troch operátorov a vodiča riadila ostatné súčasti 2. mb rádiovou stanicou z obrneného transportéru (OT-64 R3MT) so zameraním sa na fonickú prevádzku v rádiovej sieti a v rádiových smeroch.
       Zladenia rádiových sietí a smerov 2. mb bolo prešovskou osádkou vyhodnotené známkou dobre. Veliteľ rpv/2.mb kapitán Michal Mikita na záver zladenia zhodnotil, že preverovaná osádka roty plní svoje úlohy dlhodobo zodpovedne a na vynikajúcej úrovni.


Zladenie rádiových sietí a smerov 2. mbZladenie rádiových sietí a smerov 2. mbZladenie rádiových sietí a smerov 2. mbZladenie rádiových sietí a smerov 2. mb

Autor: npor. Ing. Dominika VOJTAŠKOVÁ , Foto: npor. Ing. Dominika VOJTAŠKOVÁ - Dátum: 07.04.2016
Čítanosť: 3193
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share