Preskocit navigáciu

Návšteva z deviatich krajín na pôde prrchbo


Návšteva z deviatich krajín na pôde prrchbo
  

V rámci projektu Európskej únie P44: Strengthening CBRN first response capabilities and regional cooperation in South East Europe, Southern Caucasus, Moldova and Ukraine  dňa 8. apríla navštívili  prrchbo odborníci radiačnej, chemickej a biologickej ochrany z Arménska, Gruzínska, Moldavska, Ukrajiny, Srbska, Čiernej Hory, Macedónska, Albánska a z Bosny a Hercegoviny.

Cieľom tejto návštevy bola prezentácia odborných schopností práporu rchbo, spôsob začlenenia sa práporu do integrovaného záchranného systému, spolupráca s inými subjektmi  zaoberajúcimi sa radiačnou, chemickou a biologickou ochranou pri zásahu v zamorenom priestore.

Na úvod veliteľ prrchbo podpolukovník Oliver Toderiška privítal hostí a oboznámil ich s úlohami rožňavského práporu v medzinárodnom a národnom krízovom manažmente. Nasledovala prezentácia ukážok techniky a vybavenia pre prieskum, dekontamináciu techniky a osôb, mobilné chemické  laboratórium, odber kontaminovaných vzoriek a prostriedky ochrany. Príslušníci návštevy veľmi ocenili prítomnosť pána PhDr. Štefana Bovu, ktorý vyvíjal  zavedenú techniku a prostriedky práporu rchbo.

Na záver návštevy príslušníci participovaných krajín projektu  44 EU skonštatovali, že fungovanie krízového manažmentu pre radiačné, chemické a biologické hrozby v Slovenskej republike, kde je zahrnuté aj prápor rchbo, môže byť akýmsi vodítkom pri budovaní ich vlastných systémov zaoberajúcich sa radiačnými, chemickými a biologickými hrozbami, ale aj pri integrácii do EÚ na poli radiačnej, chemickej a biologickej ochrany.


Návšteva z deviatich krajín na pôde prrchboNávšteva z deviatich krajín na pôde prrchboNávšteva z deviatich krajín na pôde prrchboNávšteva z deviatich krajín na pôde prrchboNávšteva z deviatich krajín na pôde prrchboNávšteva z deviatich krajín na pôde prrchboNávšteva z deviatich krajín na pôde prrchboNávšteva z deviatich krajín na pôde prrchboNávšteva z deviatich krajín na pôde prrchboNávšteva z deviatich krajín na pôde prrchboNávšteva z deviatich krajín na pôde prrchboNávšteva z deviatich krajín na pôde prrchboNávšteva z deviatich krajín na pôde prrchboNávšteva z deviatich krajín na pôde prrchboNávšteva z deviatich krajín na pôde prrchbo

Autor: prrchbo , Foto: prrchbo - Dátum: 19.04.2016
Čítanosť: 2670
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share