Preskocit navigáciu

Veliteľstvo brigády sa zdokonaľovalo v bojových zručnostiach


Veliteľstvo brigády sa zdokonaľovalo v bojových zručnostiach

V dňoch 27. - 28. apríla 2016 sa profesionálni vojaci Veliteľstva brigády bojového zabezpečenia Trenčín zúčastnili zdokonaľovacej prípravy zo základných bojových zručností na Tureckom Vrchu.

Prvý deň bola vykonaná topografická, taktická a strelecká príprava. Témou streleckej prípravy bola streľba z pištole vz. 82 po fyzickej námahe s prebíjaním zásobníka v obmedzenom čase a hádzanie ručných granátov. V podvečer veliteľ brigády plukovník Ševčík ukončil a vyhodnotil plnenie stanovených cieľov a úloh. „Napriek tomu, že sa počas výcviku vystriedali štyri ročné obdobia a padali dvakrát krúpy, kladne hodnotím vysoké nasadenie, pozitívny a profesionálny prístup všetkých profesionálnych vojakov“, zdôraznil plukovník Ševčík.

Druhý deň bol ukončený 5 km pochodom členitým terénom, počas ktorého cvičiaci využili vedomosti zo zdravotnej prípravy, radiačnej, chemickej a biologickej ochrany, spojovacej a taktickej prípravy. Prakticky si overili vynášanie ranených z bojiska, komunikáciu v anglickom jazyku používanú v spojovacích prostriedkoch, prekonávanie kontaminovaného priestoru a budovanie kruhovej obrany.

Link: http://www.vbrbz.mil.sk/6946/?album=1172

 


zbz apr16zbz apr16zbz apr16zbz apr16

Autor: Sek , Foto: Sek - Dátum: 29.04.2016
Čítanosť: 3723
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share