Preskocit navigáciu

Prápor ISTAR vzdelával prešovských stredoškolákov


Prápor ISTAR vzdelával prešovských stredoškolákov

       Viac ako 160 žiakov Strednej odbornej školy technickej v Prešove sa dňa 12. mája 2016 zúčastnilo účelového cvičenia u profesionálnych vojakov. Cvičenie pod názvom „Ochrana života a zdravia“ sa konalo za riadenia príslušníkov roty hĺbkového prieskumu prISTAR v dopoludňajších hodinách v priestoroch Sokolovských kasárni.
       Vojaci pripravili pre stredoškolákov päť pracovísk, ktorých cieľom bolo poskytnúť žiakom teoretické vedomosti a praktické poznatky k problematike svojho zdravia a života, ako aj zdravia a života iných ľudí. Na jednotlivých pracoviskách prebiehala zdravotnícka príprava, boj zblízka, manipulácia so zbraňou (weapon handling), výsadková príprava a statická ukážka zbraní spojená s topografiou. Nielen stredoškoláci, ale aj ich pedagógovia nadobúdali od skúsených profesionálov nové poznatky, či už formou prednášok, ako aj samotnou praktickou činnosťou žiakov. Počas celého cvičenia vojaci čelili nejednej otázke žiakov, na ktorú pohotovo a profesionálne odpovedali.
       Na záver cvičenia pedagógovia vyjadrili vďačnosť za dlhoročnú tradíciu vo vzdelávaní študentov školy, ako aj za pozitívny prístup profesionálov k cvičeniu.


Prápor ISTAR vzdelával prešovských stredoškolákovPrápor ISTAR vzdelával prešovských stredoškolákovPrápor ISTAR vzdelával prešovských stredoškolákovPrápor ISTAR vzdelával prešovských stredoškolákovPrápor ISTAR vzdelával prešovských stredoškolákovPrápor ISTAR vzdelával prešovských stredoškolákovPrápor ISTAR vzdelával prešovských stredoškolákovPrápor ISTAR vzdelával prešovských stredoškolákovPrápor ISTAR vzdelával prešovských stredoškolákovPrápor ISTAR vzdelával prešovských stredoškolákovPrápor ISTAR vzdelával prešovských stredoškolákovPrápor ISTAR vzdelával prešovských stredoškolákov

Autor: npor. Ing. Dominika VOJTAŠKOVÁ , Foto: autor - Dátum: 16.05.2016
Čítanosť: 4532
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share