Preskocit navigáciu

Oslava medzinárodného dňa detí na cvičisku Váh


Oslava medzinárodného dňa detí na cvičisku Váh

Ženijný prápor Sereď (žpr) v spolupráci s Mestom Sereď, Mestskou Políciou Sereď, Hasičským a záchranným zborom Galanta, Krajským riaditeľstvom policajného zboru Trnava (Oddelenie dopravného inšpektorátu Galanta, Obvodné oddelenie policajného zboru Sereď a oddelenie služobnej kynológie a hippológie), pripravili dňa 1. júna 2016 už piaty ročník podujatia „Deň bezpečnostných a záchranných zložiek“ pre deti  materských a základných škôl okresu Galanta pri príležitosti Medzinárodného dňa detí. Oslava tohto sviatku sa konala na cvičisku Váh a  zúčastnilo  sa jej približne 1000 detí z materských a základných škôl.

  Príslušníci žpr predstavili deťom svoje zručnosti a priblížili im tak realitu vojenského života ženistov. Vojaci 1. pontónovej roty predviedli záchranu a evakuáciu osôb pri povodniach na obojživelnom transportéri PTS 10, ako aj stavbu pontónového mosta. Príslušníci 5. ženijnej odtarasovacej roty predviedli ukážky pyrotechniky a cvičnej ženijnej munície. Na ďalšom stanovisku príslušníci 6. ženijnej roty „zacvičili“ malých záujemcov do tajov obsluhy samopalu. Príslušníci roty podpory velenia zabezpečili výstavbu stanov, ozvučenie priestoru a v neposlednej rade navarili pravý, veľmi chutný, vojenský guláš.  Práporné obväzisko predviedlo návod pre poskytovanie prvej pomoci v poli. Veľký úspech mali aj ukážky sebaobrany s možnosťou nácviku s inštruktormi žpr.

Počas MDD  mohli návštevníci vidieť aj statické aj dynamické ukážky hasičov, štátnych aj mestských policajtov. HaZZ Galanta pripravil pre návštevníkov ukážku vyslobodzovania osoby z havarovaného vozidla a následného zásahu pri hasení vozidla. Nechýbali ani ukážky zásahu policajných psov pri zadržaní páchateľa. Prvý raz mali deti v Seredi možnosť vidieť činnosť dvoch policajných koní. Regrutačná skupina PÚ OS SR potešila drobnými darčekmi, ako aj populárnym maskovaním tvarí zvedavých detí.

Bohatá ponuka statických a dynamických ukážok zúčastnených zložiek nepochybne zaujala okrem detí aj všetkých prítomných dospelých.


Oslava medzinárodného dňa detí na cvičisku VáhOslava medzinárodného dňa detí na cvičisku VáhOslava medzinárodného dňa detí na cvičisku VáhOslava medzinárodného dňa detí na cvičisku VáhOslava medzinárodného dňa detí na cvičisku VáhOslava medzinárodného dňa detí na cvičisku VáhOslava medzinárodného dňa detí na cvičisku VáhOslava medzinárodného dňa detí na cvičisku VáhOslava medzinárodného dňa detí na cvičisku VáhOslava medzinárodného dňa detí na cvičisku VáhOslava medzinárodného dňa detí na cvičisku VáhOslava medzinárodného dňa detí na cvičisku VáhOslava medzinárodného dňa detí na cvičisku VáhOslava medzinárodného dňa detí na cvičisku Váh

Autor: žpr , Foto: npor. Jana Slezáková - Dátum: 02.06.2016
Čítanosť: 3000
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share