Preskocit navigáciu

Deň detí s vojakmi 13. mechanizovaného práporu


Deň detí s vojakmi 13. mechanizovaného práporu

Pri príležitosti Medzinárodného dňa detí si dňa 1. júna pripravil 13. mechanizovaný prápor Levice pre malých návštevníkov k ich veľkému sviatku bohatý program smerovaný na podporu zvyšovania vlastenectva a branného povedomia občanov v duchu národných a vojenských tradícií.

Deti sú to najcennejšie, čo máme a zaslúžia si mnoho našej pozornosti. Malá drobnosť vždy poteší, ale darovať im zážitok je to najkrajšie, čo im môžeme v ich veľký deň darovať. A to sa za bránami našich kasárni určite podarilo. Veď sadnúť si do skutočnej vojenskej techniky je snom nielen detí, ale aj dospelých.

Ukážky výzbroje, výstroje a prostriedkov RCHBO tak isto vyčarili na detských tvárach výraz doteraz niečoho nepoznaného. Zábavné bolo aj nadväzovanie spojenia s rádiostanicami. Ďalej vojaci predviedli ukážky boja z blízka, kde sa malí bojovníci mohli tak isto zľahka zapojiť a niečo sa aj naučiť.

A aký by to bol deň detí bez zaujímavých súťaží? Bolo z čoho vyberať. Tí odvážnejší si mohli zmerať sily na „Prekážkovej dráhe“ a to pri behu cez pneumatiky, preskakovaní cez latku, plazení sa, podliezaní prekážok, ale aj preskakovaním lana, hodom granátom na terč a skokom do diaľky. Veľmi zaujímavé bolo aj maľovanie na tvár, kde si všetci mohli vyskúšať, aké je to byť zamaskovaní maskovacími farbami. Skutočne vysoká účasť až 1170 detí a usmiate detské tváre svedčili o tom, že akcia bola úspešná a „misia splnená“.


Deň detí s vojakmi 13. mechanizovaného práporuDeň detí s vojakmi 13. mechanizovaného práporuDeň detí s vojakmi 13. mechanizovaného práporuDeň detí s vojakmi 13. mechanizovaného práporuDeň detí s vojakmi 13. mechanizovaného práporuDeň detí s vojakmi 13. mechanizovaného práporuDeň detí s vojakmi 13. mechanizovaného práporuDeň detí s vojakmi 13. mechanizovaného práporuDeň detí s vojakmi 13. mechanizovaného práporuDeň detí s vojakmi 13. mechanizovaného práporuDeň detí s vojakmi 13. mechanizovaného práporuDeň detí s vojakmi 13. mechanizovaného práporuDeň detí s vojakmi 13. mechanizovaného práporuDeň detí s vojakmi 13. mechanizovaného práporuDeň detí s vojakmi 13. mechanizovaného práporuDeň detí s vojakmi 13. mechanizovaného práporuDeň detí s vojakmi 13. mechanizovaného práporuDeň detí s vojakmi 13. mechanizovaného práporuDeň detí s vojakmi 13. mechanizovaného práporuDeň detí s vojakmi 13. mechanizovaného práporuDeň detí s vojakmi 13. mechanizovaného práporuDeň detí s vojakmi 13. mechanizovaného práporuDeň detí s vojakmi 13. mechanizovaného práporuDeň detí s vojakmi 13. mechanizovaného práporuDeň detí s vojakmi 13. mechanizovaného práporuDeň detí s vojakmi 13. mechanizovaného práporuDeň detí s vojakmi 13. mechanizovaného práporuDeň detí s vojakmi 13. mechanizovaného práporuDeň detí s vojakmi 13. mechanizovaného práporuDeň detí s vojakmi 13. mechanizovaného práporuDeň detí s vojakmi 13. mechanizovaného práporuDeň detí s vojakmi 13. mechanizovaného práporu

Autor: 13.mpr , Foto: 13.mpr - Dátum: 01.06.2016
Čítanosť: 2776
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share