Preskocit navigáciu

Príslušníci veliteľstva vzdušných síl opäť pomáhali deťom


Príslušníci veliteľstva vzdušných síl opäť pomáhali deťom

Ani tento rok nezabudli príslušníci VVzS v súvislosti s Medzinárodným dňom detí aj na tie ratolesti, ktoré nie len v tento sviatok, ale bohužiaľ aj počas roka, musia tráviť časť svojho detstva za bránami Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou v Banskej Bystrici.

Skupina profesionálnych vojakov sa dňa 14. júna 2016 opäť stretla s chorými deťmi a pedagogickým personálom základnej školy, ktorá sídli v tejto nemocnici. Ani tentokrát neprišli vojaci naprázdno. Na základe dobrovoľnej finančnej zbierky zakúpili darčeky a pomôcky, z ktorých si deti s pomocou pani učiteliek vytvárajú kreatívne výrobky, a tak aspoň na chvíľu odvedú svoje myšlienky od nemocničného prostredia.

V rámci besedy s vojakmi sa deti živo zaujímali o prácu profesionálneho vojaka, o našu leteckú techniku a techniku PVO, o pôsobenie našich vojakov v misiách i o prácu žien v OS SR. 

Obdarené deti sa potešili aj sladkostiam a fotografiám s našou leteckou technikou a technikou PVO.

Týmto dobrovoľným a láskavým činom sme chceli aspoň takto pomôcť zľahčiť rany osudu a vyvolať úsmev na tvárach, poznačených nezaslúženou bolesťou.

Všetkým príslušníkov VVzS, ktorí prispeli do finančnej zbierky patrí velikánske a úprimné poďakovanie všetkých detí a pedagogického personálu ZŠ.

A my všetkým deťom zo srdca prajeme skoré uzdravenie.


Príslušníci veliteľstva vzdušných síl opäť pomáhali deťomPríslušníci veliteľstva vzdušných síl opäť pomáhali deťomPríslušníci veliteľstva vzdušných síl opäť pomáhali deťomPríslušníci veliteľstva vzdušných síl opäť pomáhali deťom

Autor: pplk. Ľubomír Pavlikovský , Foto: pplk. Ľubomír Pavlikovský - Dátum: 15.06.2016
Čítanosť: 4600
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share