Preskocit navigáciu

Stredisko CIMIC a PSYOPS navštívili funkcionári veliteľstva 2.mb


Stredisko CIMIC a PSYOPS navštívili funkcionári veliteľstva 2.mb

       Zástupca veliteľa 2. mechanizovanej brigády (2.mb), plukovník Ján Parimucha a veliaci poddôstojník 2.mb, štábny nadrotmajster Miroslav Ferenc, navštívili dňa 15. júna Stredisko CIMIC a PSYOPS dislokované v posádke Martin.

      V úvode pracovnej návštevy vyhlásil zástupca veliteľa 2.mb rozkaz riaditeľa Personálneho úradu Ozbrojených síl SR kapitánovi Branislavovi Krajčíkovi o ustanovení a povýšení do vojenskej hodnosti „major“ a zároveň do funkcie veliteľa Strediska CIMIC a PSYOPS Martin.

       Major Krajčík informoval funkcionárov veliteľstva 2.mb s úlohami, cieľmi a výcvikom martinského strediska. Ďalej prítomní diskutovali o otázke potreby materiálneho vybavenia strediska, vrátane požiadaviek na obmenu a doplnenia ďalšieho materiálu potrebného pre plnenie úloh.

        V závere bola vykonaná ukážka hlasovej súpravy AN/L SS-40C, ktorú taktické PSYOPS tímy používajú na vykonávanie ampliónových operácií, v rámci ktorej sa funkcionári zoznámili s takticko-technickými údajmi tejto súpravy ako aj s jej spôsobom použitia. Po skončení prezentácie strediska sa zástupca veliteľa 2.mb a veliaci poddôstojník 2.mb presunuli ku kontrole výcviku cvičiacich jednotiek, kde plukovník Parimucha skonštatoval, „že výcvik tímov je vykonávaný kvalitne a na vysokej úrovni“.


Stredisko CIMIC a PSYOPS navštívili funkcionári veliteľstva 2.mbStredisko CIMIC a PSYOPS navštívili funkcionári veliteľstva 2.mbStredisko CIMIC a PSYOPS navštívili funkcionári veliteľstva 2.mb

Autor: mjr. Ing. Branislav KRAJČÍK , Foto: StrCaP/2.mb - Dátum: 17.06.2016
Čítanosť: 3317
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share