Preskocit navigáciu

Slávnostné privítanie príslušníkov EUFOR-ALTHEA a Resolute Support


Slávnostné privítanie príslušníkov EUFOR-ALTHEA a Resolute Support
Pri príležitosti privítania príslušníkov Ozbrojených síl Slovenskej republiky z operácie EUFOR – ALTHEA v Bosne a Hercegovine, Resolute Support v Afganistane a EUMM v Gruzínsku sa dňa 17. júna v Prápore výcviku uskutočnil slávnostný nástup.
 
Slávnostného privítania sa zúčastnili osobnosti Ministerstva obrany SR a Ozbrojených síl SR spolu s vojenským pridelencom Spojeného kráľovstva Veľkej Británie a Severného Írska plukovníkom Michaelom Longstaffom.
„Som veľmi hrdý na našich vojakov a vojačky, ktorí sa vrátili z operácií medzinárodného krízového manažmentu, kde si splnili svoje povinnosti a pomohli tak v daných regiónoch stabilizovať mier a budovať ďalšiu bezpečnosť,“ povedal štátny tajomník Ministerstva obrany SR Ivan Máčovský.
Na jeho slová nadviazal 2. zástupca náčelníka Generálneho štábu OS SR brigádny generál Jindřich Joch.„Som naozaj úprimne rád, že sa s Vami stretávam pri tak výnimočnej a pre nás všetkých slávnostnej a príjemnej príležitosti, akou je Váš návrat z plnenia úloh v ďalekom Afganistane ale aj v Bosne a Hercegovine. Stáť pred Vami, ktorí ste sa práve vrátili z plnenia úloh z nebezpečnej zahraničnej operácie, ma napĺňa pocitom radosti a hrdosti. Preto mi dovoľte, aby som Vás privítal doma, na Slovensku.“uviedol vo svojom príhovore 2. zástupca náčelníka Generálneho štábu OS SR. „Plnili ste úlohy v náročných bezpečnostných, terénnych a klimatických podmienkach. Dovoľte mi preto aby som Vám všetkým ešte raz poďakoval za výborne odvedenú prácu. Verím, že všetci, ktorí ste sa práve vrátili z priestoru operačného nasadenia, si dobre uvedomujete dôležitosť a najmä význam Vášho vyslania do oboch operácií. Výborné splnenie úloh je dôkazom toho, že Slovenská republika a jej ozbrojené sily si plnia záväzky voči Severoatlantickej aliancii a Európskej únii ako plnoprávny, zodpovedný a dôveryhodný partner,“ukončil svoj príhovor brigádny generál Joch.
 
Program slávnostného nástupu pokračoval ocenením príslušníkov OS SR medailami ministra obrany SR za účasť vo vojenskej misií a 28 príslušníkom boli odovzdané odznaky vojnových veteránov. Následne 2. zástupca náčelníka Generálneho štábu OS SRodovzdal vecné dary náčelníka Generálneho štábu OS SR najlepším príslušníkom operácie EUFOR-ALTHEA a Resolute Support.
 
       Slávnostný nástup bol ukončený slávnostných pochodom ocenených profesionálnych vojakov.

foto 1foto 1foto 1foto 1foto 2foto 2foto 2foto 2foto 3foto 3foto 3

Autor: rtm. Stanislav Héger , Foto: npor. Ing. Igor Uhrin - Dátum: 20.06.2016
Čítanosť: 4142
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share