Preskocit navigáciu

ISTAR s prieskumníkmi z Indiany počas SLOVAK WARTHOG


ISTAR s prieskumníkmi z Indiany počas SLOVAK WARTHOG

       V mesiaci júl sa v rámci spoločného cvičenia príslušníkov Ozbrojených síl SR a Národnej gardy štátu Indiana (ING) SLOVAK WARTHOG príslušníci práporu ISTAR z Prešova zapojili do spoločného medzinárodného výcviku v Centre výcviku Lešť.
       Vo výcvikovom priestore príslušníci práporu ISTAR precvičovali zisťovanie a určovanie cieľov, navádzanie priamej leteckej podpory a doplnkové letecké zásobovanie aj pod odborným dohľadom skúsených leteckých navádzačov žilinského pluku špeciálneho určenia a navádzačov ING.
       Cvičenie bolo koncipované tak, aby sa precvičila vzájomná spolupráca príslušníkov vzdušných síl, pozemných síl a síl pre špeciálne operácie počas spoločného úsilia vedenia operácií. Prieskumné jednotky OS SR a ING spoločne operácie plánovali a aj vykonávali.
       Vojaci práporu ISTAR tak využili cennú príležitosť na vzájomnú výmenu poznatkov a skúseností, keďže počas cvičenia boli zaradení priamo do štruktúr prieskumných elementov ING. „V ničom sme nezaostávali. Naopak, Američania sami na mieste korigovali niektoré svoje postupy po tom, čo sme im ukázali náš spôsob plnenia úloh. Bolo to veľmi motivujúce... Myslím že poučné pre obe strany...“ zdôraznil jeden z Prešovských dôstojníkov, ktorí sa cvičenia zúčastnili.
       „Američania“ boli nadšení možnosťami v našom výcvikovom priestore a nasadením, s akým naši chlapi pracovali. „Dúfam, že prídete ku nám, aby sme si to zopakovali v Indiane...“ vyjadril sa pri rozlúčke veliteľ Amerických prieskumných jednotiek.


ISTAR s prieskumníkmi z Indiany počas SLOVAK WARTHOGISTAR s prieskumníkmi z Indiany počas SLOVAK WARTHOGISTAR s prieskumníkmi z Indiany počas SLOVAK WARTHOGISTAR s prieskumníkmi z Indiany počas SLOVAK WARTHOGISTAR s prieskumníkmi z Indiany počas SLOVAK WARTHOG

Autor: pr ISTAR , Foto: pr ISTAR - Dátum: 02.08.2016
Čítanosť: 2742
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share