Preskocit navigáciu

Výcvik tankovej roty


Výcvik tankovej roty
      Výcvik jednotiek 21. zmiešaného mechanizovaného práporu Trebišov (21. zmpr) nie je prerušený ani v čase dovoleniek, práve naopak. Zdokonaľovanie spôsobilostí prebieha aj v týchto dňoch na posádkovom cvičisku Veľké Ozorovce, kde sa príslušníci tankovej roty 21. zmpr pripravujú na septembrové vyvrcholenie ich výcviku, ktorým bude rotné taktické cvičenie a kontrola zladenosti tankovej roty.
      Pre úspešné zvládnutie úloh, ktoré ich čakajú v septembri, si práve v tomto týždni precvičujú rôzne taktické činnosti a varianty od pochodového zaistenia roty, cez činnosť roty v priestore sústredenia, až po činnosti pri zaujatí obrany, v riadení paľby, ničení protivníka, manévri paľbou a odpútaní sa od protivníka. „Myslím si, že všetci príslušníci tankovej roty sú pripravení veľmi dobre. Veď výcvik sme mali už aj v júni a júli, ale cvičenia nikdy nie je dosť a vždy je čo zdokonaľovať. Pri výcviku si všetci príslušníci roty môžu upevniť svoje vedomosti a to je hlavnou úlohou tohto výcviku,“ uviedol veliteľ tankovej roty kapitán Matúš Gecej.
      Výcviku sa po prvýkrát zúčastnila aj nová príslušníčka tankovej roty, poručíčka Jana Ramšáková. Na tankovú rotu prišla len pred čosi viac ako mesiacom a teraz má prvýkrát možnosť spoznať sa s príslušníkmi svojej čaty pri reálnom cvičení v teréne. „Zatiaľ je toho na mňa veľa, pretože cvičím len druhý deň. Ale myslím si, že to pôjde. Mám tu skúsených vodičov a strelcov, nehovoriac o veliacom poddôstojníkovi rotmajstrovi Štátnikovi, ktorý mi vie vždy veľmi dobre poradiť. Je radosť pracovať a učiť sa pri takých podriadených“, uviedla menovaná.

Výcvik tankovej rotyVýcvik tankovej rotyVýcvik tankovej rotyVýcvik tankovej rotyVýcvik tankovej rotyVýcvik tankovej rotyVýcvik tankovej roty

Autor: npor. JUDr. Erik Vozár , Foto: des. Ľuboš Gergely - Dátum: 17.08.2016
Čítanosť: 2542
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share