Preskocit navigáciu

Michalovskí delostrelci na oslavách SNP


Michalovskí delostrelci na oslavách SNP
Osláv Slovenského národného povstania (SNP) v Humennom sa 26. augusta zúčastnili aj príslušníci Samohybného delostreleckého oddielu v Michalovciach.
 
Pri príležitosti 72. výročia SNP sa v Humennom pri Pamätníku vďaky na Námestí slobody konal pietny akt kladenia vencov. K dôstojnému priebehu pietneho aktu, za účasti  verejnosti, prispeli aj michalovskí delostrelci. Organizátormi akcie bolo mesto Humenné a Oblastný výbor Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov v Humennom. Prítomní predstavitelia samosprávy a štátnej správy, ako aj zástupcovia podnikov a organizácií pôsobiacich v meste a okolí touto cestou vzdali česť pamiatke všetkým účastníkom protifašistického odboja.  
 
Delostrelci z Michaloviec už niekoľko rokov pravidelne prispievajú svojím podielom k dôstojnému zabezpečeniu osláv v Humennom. Slovenské národné povstanie je jedna z najvýznamnejších udalosti našich novodobých dejín, k jeho odkazu sa hrdo hlásia aj michalovskí delostrelci.
 

Michalovskí delostrelci na oslavách SNPMichalovskí delostrelci na oslavách SNPMichalovskí delostrelci na oslavách SNPMichalovskí delostrelci na oslavách SNPMichalovskí delostrelci na oslavách SNPMichalovskí delostrelci na oslavách SNPMichalovskí delostrelci na oslavách SNPMichalovskí delostrelci na oslavách SNP

Autor: čat. Marián Marcin , Foto: rtn. Viliam Antal - Dátum: 26.08.2016
Čítanosť: 1545
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share