Preskocit navigáciu

Vojaci z nitrianskeho práporu na oslavách SNP


Vojaci z nitrianskeho práporu na oslavách SNP

V tomto roku si slovenský národ pripomenul už 72. výročie Slovenského národného povstania. Dňa 29. augusta si pietnym aktom kladenia vencov a slávnostným zhromaždením pri Pamätníku SNP v Banskej Bystrici uctili slovenskí štátnici a široká verejnosť tento sviatok.

Oslavy výročia sprevádzali prezentácie Ozbrojených síl Slovenskej republiky, do ktorých sa zapojili aj vojaci 12. mechanizovaného práporu. Verejnosti sa predstavili v dynamickej ukážke boja zblízka pod vedením desiatnika Tomáša Vašíčka a v ukážke manipulácie so zbraňou so streľbou cvičnou muníciou tzv. „Weapon handling“ pod vedením rotného Matúša Fölöpa.

Pri príležitosti výročia Slovenského národného povstania bol na nástupisku 12. mechanizovaného práporu prečítaný rozkaz Prezidenta Slovenskej republiky a zároveň udelené vojenské vyznamenania a mimoriadne ocenenia Náčelníka Generálneho štábu Ozbrojených síl Slovenskej republiky.


Vojaci z nitrianskeho práporu na oslavách SNPVojaci z nitrianskeho práporu na oslavách SNPVojaci z nitrianskeho práporu na oslavách SNPVojaci z nitrianskeho práporu na oslavách SNPVojaci z nitrianskeho práporu na oslavách SNPVojaci z nitrianskeho práporu na oslavách SNP

Autor: 12.mpr , Foto: 12.mpr - Dátum: 31.08.2016
Čítanosť: 2570
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share