Preskocit navigáciu

Ďalšie pokračovanie série komplexných štábnych nácvikov pred cvičením SLOVENSKÝ ŠTÍT 2016


Ďalšie pokračovanie série komplexných štábnych nácvikov pred cvičením SLOVENSKÝ ŠTÍT 2016

V dňoch 6. – 8. septembra prebieha na pôde Veliteľstva pozemných síl OS SR komplexný štábny nácvik v rámci série cvičení SLOVENSKÝ ŠTÍT 2016.

Hlavným zámerom nácviku je preveriť zručnosti operačno-plánovacej skupiny Veliteľstva Spoločného operačného zoskupenia počas riadenia operácie na obranu územia Slovenskej republiky. Už z názvu Veliteľstvo Spoločného operačného zoskupenia je zrejmé, že štáb tvoria nielen príslušníci Veliteľstva pozemných síl, ale aj odborníci z Veliteľstva vzdušných síl, 5.pŠU, Vojenskej polície a Úradu hlavného lekára.

Vďaka práve prebiehajúcemu komplexnému štábnemu nácviku majú príslušníci operačno-plánovacej skupiny Veliteľstva Spoločného operačného zoskupenia poslednú výcvikovú príležitosť preveriť si svoje schopnosti v riadení operácie pred samotným vykonaním Veliteľsko-štábneho cvičenia s čiastočným vyvedením vojsk SLOVENSKÝ ŠTÍT 2016, ktoré sa uskutoční v mesiaci október.


Ďalšie pokračovanie série komplexných štábnych nácvikov pred cvičením SLOVENSKÝ ŠTÍT 2016Ďalšie pokračovanie série komplexných štábnych nácvikov pred cvičením SLOVENSKÝ ŠTÍT 2016

Autor: kpt. JUDr. Denisa Haasová , Foto: rtm. Juraj Róka - Dátum: 07.09.2016
Čítanosť: 2695
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share