Preskocit navigáciu

Najväčšie cvičenie ženistov sa začalo


Najväčšie cvičenie ženistov sa začalo

Vo výcvikových priestoroch slovenských a českých ženistov sa práve začína spoločné cvičenie ENGINEER RESCUERS 2016, ktoré potrvá do 14. septembra. Úlohou je precvičiť všeobecnú ženijnú podporu v rámci humanitárnej operácie na území vlastného štátu prostriedkami spoločného česko-slovenského účelového brigádneho zoskupenia.

Veliteľom tohto zoskupenia je veliteľ ženijného pluku (ČR) plukovník gšt. Róbert Bielený a súčasne s cvičiacim veliteľom cvičenia na Slovensku je aj veliteľ ženijného práporu v Seredi, podplukovník Ladislav Kisel. V spoločných jednotkách si ženisti precvičia spôsobilosti evakuácie obyvateľstva, distribúcie humanitárnej pomoci, vybudovanie núdzového ubytovania, zabezpečenie zjazdnosti ciest a ďalšie úlohy.

            Spoločnému cvičeniu predchádzalo plánovanie, príprava cvičísk aj cvičiacich. Zostáva už len popriať cvičiacim veľa zdaru pri plnení úloh, ako urobil pri dnešnom slávnostnom nástupe cvičiacich jednotiek na Slovensku podplukovník Kisel.

 


Najväčšie cvičenie ženistov sa začaloNajväčšie cvičenie ženistov sa začaloNajväčšie cvičenie ženistov sa začaloNajväčšie cvičenie ženistov sa začalo

Autor: žpr , Foto: žpr - Dátum: 05.09.2016
Čítanosť: 4206
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share