Preskocit navigáciu

Veliteľská konferencia k cvičeniu „SLOVAK SHIELD 2016“


Veliteľská konferencia k cvičeniu „SLOVAK SHIELD 2016“

       Vo štvrtok 8. septembra sa v rámci záverečnej plánovacej konferencie k medzinárodnému októbrovému cvičeniu „SLOVAK SHIELD 2016“ uskutočnila v priestoroch Generálneho štábu OS SR Veliteľská konferencia (Commander´s Conference) veliteľa mechanizovanej brigády v rámci prípravy Národného cieľa 2013 (NC 2013), za prítomnosti veliteľov jednotiek jednotlivých štátov participujúcich na uvedenom medzinárodnom cvičení.

       Velitelia práporov z armády Českej republiky, Maďarskej republiky, Poľskej republiky, Spojených štátov Amerických a Ozbrojených síl SR predstavili veliteľovi cvičiacej mechanizovanej brigády, brigádnemu generálovi Martinovi Stoklasovi, svoj zámer plnenia úloh, ktoré boli stanovené operačným rozkazom nadriadeného. Počas uvedeného zamestnania bolo štábom cvičiacej mechanizovanej brigády posúdené dodržanie zámeru nadriadeného, predstavené návrhy organizácie jednotiek podriadených práporov na blížiacu sa operáciu a prerokované predložené požiadavky zo strany podriadených jednotiek.

       Veliteľ mechanizovanej brigády akceptoval jednotlivé prezentované zámery veliteľov a v závere konferencie vydal pokyny k splneniu ďalších stanovených úloh do začatia cvičenia.


Veliteľská konferencia k cvičeniu „SLOVAK SHIELD 2016“Veliteľská konferencia k cvičeniu „SLOVAK SHIELD 2016“Veliteľská konferencia k cvičeniu „SLOVAK SHIELD 2016“

Autor: kpt. Ing. Slavomír DEMJANOVIČ , Foto: Autor - Dátum: 13.09.2016
Čítanosť: 2773
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share