Preskocit navigáciu

Zdokonažovacia príprava príslušníkov Velitežstva 2.mb


Zdokonažovacia príprava príslušníkov Velitežstva 2.mb

       S ciežom zdokonali všetkých príslušníkov Velitežstva 2.mb v strežbe a zvládnu plánované základné bojové zručnosti, sa zúčastnili profesionálni vojaci Prešovskej mechanizovanej brigády 23. septembra zdokonažovacej prípravy.

       Septembrové zamestnanie, ktoré sa konalo v priestoroch posádkového cvičiska a strelnice Ruská Nová Ves, riadil zástupca náčelníka štábu pre podporu operácií 2.mb podplukovník Jaroslav Kožuško. Po úvodnom predslove riadiaceho zamestnania, ktorý oboznámil cvičiacich s tematikou, podmienkami plnenia jednotlivých cvičení strelieb a dôslednosou pri dodržiavaní bezpečnostných opatrení, bola zdokonažovacia príprava príslušníkov Velitežstva 2.mb rozdelená do piatich pracovísk s následnou rotáciou cvičiacich.

       Celkom 27 príslušníkov Velitežstva 2.mb bolo tak preverených zo strelieb z pištole (Pi vz. 82) na skupinový ciež, z rýchlej mierenej strežby v stoji bez opory a v kžaku na nekrytú ležiacu figúru s kruhmi, zo strelieb zo samopalu (Sa vz. 58) vo dvojici na miznúce ciele dvojranami za pohybu a z miesta s hádzaním ručných granátov. Cvičiaci si ďalej prakticky precvičili manipuláciu so zbraňou (Weapon handling), zosadnutie z vozidla a následné vytvorenie zaistenia, organizáciu spojenia, chemický nácvik, základy vedenia komunikácie na spojovacích prostriedkoch v anglickom a prvky zo zdravotníckej prípravy.

       Septembrová zdokonažovacia príprava, ktorá je pevnou súčasou prípravy profesionálneho vojaka a pravidelného udržiavania a preverovania jeho zručností splnila stanovené ciele profesionálov Prešovskej mechanizovanej brigády.


Zdokonažovacia príprava príslušníkov Velitežstva 2.mb  Zdokonažovacia príprava príslušníkov Velitežstva 2.mb  Zdokonažovacia príprava príslušníkov Velitežstva 2.mb  Zdokonažovacia príprava príslušníkov Velitežstva 2.mb  Zdokonažovacia príprava príslušníkov Velitežstva 2.mb  Zdokonažovacia príprava príslušníkov Velitežstva 2.mb  Zdokonažovacia príprava príslušníkov Velitežstva 2.mb  Zdokonažovacia príprava príslušníkov Velitežstva 2.mb  Zdokonažovacia príprava príslušníkov Velitežstva 2.mb  Zdokonažovacia príprava príslušníkov Velitežstva 2.mb  Zdokonažovacia príprava príslušníkov Velitežstva 2.mb  Zdokonažovacia príprava príslušníkov Velitežstva 2.mb  Zdokonažovacia príprava príslušníkov Velitežstva 2.mb  Zdokonažovacia príprava príslušníkov Velitežstva 2.mb

Autor: npor. Mgr. Ing. Dominika VOJTAŠKOVÁ , Foto: Autor - Dátum: 23.09.2016
Čítanos: 2614
Verzia pre tlač

Skoči na menu


Share