Preskocit navigáciu

Opravári v poľných podmienkach


Opravári v poľných podmienkach
Na základe stanovených úloh na III. obdobie výcvikového roku 2016 v dňoch 26. - 27. septembra 2016 v priestoroch posádkového cvičiska Ruská Nová Ves bolo vykonané odborno-taktické cvičenie čiat opravárenskej roty práporu CSS Prešov zamerané na preverenie a zladenie činnosti príslušníkov čiat opravárenskej roty.
 
Cvičenie bolo príležitosťou k prevereniu opravárenských jednotiek . Vykonávali sa praktické opravy v dielenských zariadeniach v poľných podmienkach so zameraním na kompletný proces od prijatia techniky do opravy, diagnostiku poruchy, rozdelenie úloh dielenským špecialistom až po vykonanie opravy. Uvoľňovacie jednotky cvičili uvoľňovanie a odsun poškodenej techniky aj v ťažko priechodnom teréne.
 
Riadiacim cvičenia bol veliteľ opravárenskej roty, kapitán Marcel Kandrík. Logisticky cvičenie zabezpečovali rotmajster Marek Kaňuščin a slobodník Jozef Zuščák. Komunikačno-informačné systémy počas cvičenia zabezpečoval rotný Peter Zubrický, technické zabezpečenie bolo v zodpovednosti rotného Stanislava Okruhľanského. Vedúcim hodnotiacej skupiny bol zástupca veliteľa opravárenskej roty nadporučík Peter Rosoľanka.
 
Odborno-taktické cvičenie preverilo schopnosť spolupráce a koordinácie činností všetkých príslušníkov opravárenskej roty. Riadiaci cvičenia mohol konštatovať splnenie vytýčených úloh, k čomu svojím zodpovedným prístupom prispeli príslušníci čaty opráv pásovej techniky, čaty opráv kolesovej techniky a uvoľňovacej čaty. Počas cvičenia si úlohy na vynikajúcej úrovni plnili desiatnik Peter Cimbora, desiatnik Marek Posilný, desiatnik Pavol Imriščák, čatár Rastislav Džobák, desiatnik Peter Žipaj, desiatnik Jozef Lukáč a desiatnik Martin Šváb.

Opravári v poľných podmienkachOpravári v poľných podmienkachOpravári v poľných podmienkachOpravári v poľných podmienkachOpravári v poľných podmienkachOpravári v poľných podmienkachOpravári v poľných podmienkachOpravári v poľných podmienkachOpravári v poľných podmienkachOpravári v poľných podmienkachOpravári v poľných podmienkachOpravári v poľných podmienkachOpravári v poľných podmienkachOpravári v poľných podmienkachOpravári v poľných podmienkachOpravári v poľných podmienkachOpravári v poľných podmienkachOpravári v poľných podmienkachOpravári v poľných podmienkachOpravári v poľných podmienkachOpravári v poľných podmienkachOpravári v poľných podmienkachOpravári v poľných podmienkachOpravári v poľných podmienkach

Autor: npor. Mgr. Martin Zajak , Foto: prCSS - Dátum: 28.09.2016
Čítanosť: 3141
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share