Preskocit navigáciu

Brigáda bojového zabezpečenia pozná svojich najlepších


Brigáda bojového zabezpečenia pozná svojich najlepších

     Dňa 26. októbra 2016 sa v priestoroch Opravárenského práporu Martin uskutočnil výber najlepšieho vojaka z hodnostného zboru mužstva a z hodnostného zboru poddôstojníkov brigády bojového zabezpečenia za rok 2016. Na úvod privítal kandidátov a komisiu veliteľ brigády plukovník Jozef Ševčík, ktorý zdôraznil dôležitosť a motivačný prvok výberu najlepších vojakov.

      Komisia zložená z veliacich poddôstojníkov podriadených práporov pod vedením veliaceho poddôstojníka brigády štábneho nadrotmajstra Milana Pavlíka mala zložitú a zodpovednú úlohu vybrať toho najlepšieho, nakoľko úroveň všetkých nominovaných bola na vysokej úrovni. V súlade s Nariadením NGŠ OS SR pre výber vojaka mužstva a poddôstojníka roka komisia objektívne zhodnotila, posúdila všetky kritériá a rozhodla o víťazoch v oboch kategóriách. 
     Najlepším vojakom brigády bojového zabezpečenia v kategórii mužstvo sa stal desiatnik Miroslav Nováčik, príslušník Opravárenského práporu Martin. Poddôstojníkom roka sa stal rotmajster Milan Kozoň, príslušník Práporu logistiky Hlohovec. 
Obaja vybraní príslušníci brigády bojového zabezpečenia ju budú reprezentovať dňa 24. novembra 2016 v Martine vo výbere najlepších vojakov výcvikového roka v Pozemných silách OS SR.
     Súťaž je novodobou tradíciou zboru mužstva a hodnostného zboru poddôstojníkov v OS SR, a preto si vážim všetkých Vás, ktorí ste boli nominovaní a snažíte sa uspieť v konkurencii ostatných príslušníkov brigády“, povedal na záver veliaci poddôstojník štábny nadrotmajster Pavlík. 
     Veliteľ brigády zablahoželal víťazom v oboch kategóriách a vyjadril presvedčenie, že budú vzorne reprezentovať brigádu v ďalšom kole súťaže, ktoré ich onedlho čaká. K slovám veliteľa sa taktiež pripojili velitelia priamo podriadených útvarov, ktorí boli v tento deň prítomní na pravidelnej porade veliteľa brigády. Prítomnosť všetkých veliteľov a ich živý záujem o priebeh a výsledky súťaže naznačuje, že všetkým záleží na kvalitnej príprave a vycvičenosti PrV, pretože takto pripravený personál je našou najväčšou devízou.

FotoFotoFotoFotoFotoFotoFotoFotoFotoFotoFotoFotoFotoFoto

Autor: šbnrtm. Milan PAVLÍK , Foto: bbz - Dátum: 31.10.2016
Čítanosť: 3880
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share