Preskocit navigáciu

Pontónové jednotky Ozbrojených síl SR sa pripravujú na cvičenie TISA 2009


Pontónové jednotky Ozbrojených síl SR sa pripravujú na cvičenie TISA 2009 Od 11. do 21.mája 2009, na cvičiskách Váh a Kráľova nad Váhom, prebieha výcvik pontónových jednotiek zo Serede a Michaloviec, ktoré sú podriadené veliteľstvu Pozemných síl Ozbrojených síl Slovenskej republiky. Okrem spomínaných jednotiek sa výcviku zúčastňujú i príslušníci ženijných odborností leteckej základne Prešov.
Zamestnanie je jedným z prípravných cvičení pontónových jednotiek na tečúcej vode a je zamerané na stavbu plávajúcich mostov, prepravísk a prekonávanie vodnej prekážky. Z hľadiska výcviku je neoddeliteľnou súčasťou prípravy pontónových jednotiek na pripravované mnohonárodnostné cvičenie TISA 2009, ktoré ja naplánované v mesiaci september pod záštitou Ozbrojených síl SR .
Riadiacim cvičenia je veliteľ 1 pontónovej roty ženijného práporu Pozemných síl npor. Ing. Róbert DLUGOŠ.

Pontónové jednotky Ozbrojených síl SR sa pripravujú na cvičenie TISA 2009Pontónové jednotky Ozbrojených síl SR sa pripravujú na cvičenie TISA 2009Pontónové jednotky Ozbrojených síl SR sa pripravujú na cvičenie TISA 2009Pontónové jednotky Ozbrojených síl SR sa pripravujú na cvičenie TISA 2009

Autor: žpr PS Sereď , Foto: žpr PS Sereď - Dátum: 18.05.2009
Čítanosť: 14832
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share