Preskocit navigáciu

Topoľčiansku prvú brigádu a 12. mechanizovaný prápor navštívili príslušníci OS Srbska


Topoľčiansku prvú brigádu a 12. mechanizovaný prápor navštívili príslušníci OS Srbska

Topoľčianska prvá brigáda  a jej podriadený 12. mechanizovaný prápor v Nitre privítal dňa 8. novembra oficiálnu návštevu dvoch predstaviteľov z OS Srbska, mechanizovaných a tankových odborností.

Na základe pozvania zo Slovenskej republiky boli vyslaní srbským Generálnym štábom kapitán Dejan Markovič zo 4.pozemnej brigády, 46.tankového práporu a nadporučík Srdjan Mandarovič z 1.pozemnej brigády, 15. tankového práporu na vykonanie odbornej stáže na Slovensku. Týždňovú odbornú stáž vykonali v útvaroch a zariadeniach prvej a druhej brigády v termíne od 07. do 11.novembra.

Počas návštevy u 1.mechanizovanej brigády sa príslušníci ozbrojených síl zo Srbska zúčastnili práve prebiehajúceho plánovacieho procesu operácie.  Zároveň boli predstavitelia srbských OS oboznámení aj s prostredím 12.mechanizovaného práporu, kde im boli predvedené ukážky výcviku v sebaobrane a výcviku v manipulácii so zbraňou, ako aj statické ukážky techniky.

Hostia zo Srbska ocenili vysokú odbornosť a profesionalitu príslušníkov brigády a práporu. Po stretnutí s hlavnými funkcionármi u nitrianskeho práporu následne pokračovali v ďalšom programe v ich odbornej stáži presunom do posádky Michalovce.   



Autor: 12.mpr , Foto: ilustračné - Dátum: 11.11.2016
Čítanosť: 2607
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share