Preskocit navigáciu

Slávnostný nástup k 24. výročiu vzniku Slovenskej republiky


Slávnostný nástup k 24. výročiu vzniku Slovenskej republiky

Dňa 2. januára 2017 vykonali príslušníci veliteľstva brigády bojového zabezpečenia slávnostný nástup pri príležitosti 24. výročia vzniku Slovenskej republiky.

Vyhlásením rozkazu prezidenta SR ako hlavného veliteľa Ozbrojených síl Slovenskej republiky si pripomíname vznik samostatného štátu, ktorý počas 24-ročnej existencie dokazuje, že patrí medzi vyspelé štáty strednej Európy. Súčasne si pripomíname aj vznik Ozbrojených síl Slovenskej republiky, ktorých súčasťou boli Armáda Slovenskej republiky, vojská Ministerstva vnútra a Železničné vojsko. Prijatím zákona č. 321/2002 Z. z. o ozbrojených silách Slovenskej republiky v znení neskorších predpisov došlo k ich transformácii do jednotných ozbrojených síl k 31. decembru 2002. V súčasnej dobe patria k rešpektovaným členom severoatlantickej aliancie, plnia úlohy k zabezpečeniu slobody, nezávislosti, suverenity, územnej celistvosti Slovenskej republiky a pomáhajú pri odstra-
ňovaní následkov živelných pohrôm a katastrof ohrozujúcich životy.

Na záver nástupu veliteľ brigády bojového zabezpečenia plukovník Jozef Ševčík poďakoval prítomným príslušníkom za vykonanú prácu v roku 2016 a do nového roka poprial veľa osobných a pracovných úspechov, rodinnú pohodu a hlavne pevné zdravie.


nastup vznik SRnastup vznik SRnastup vznik SR

Autor: Sek , Foto: Sek - Dátum: 02.01.2017
Čítanosť: 3893
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share