Preskocit navigáciu

Rozlúčka s príslušníkmi OS SR v Seredi


Rozlúčka s príslušníkmi OS SR v Seredi
Vo štvrtok, 28. mája 2009 sa v priestoroch ženijného práporu pozemných síl v Seredi za účasti náčelníka štábu riadenia operácií GŠ OS SR generálmajora Jaroslava Vývleka, veliteľa pozemných síl OS SR generálmajora Milana Maxima, zástupcu veliteľa síl výcviku a podpory brigádneho generála Juraja  Krištofoviča, generálneho duchovného ústredia ekumenickej a pastoračnej služby ozbrojených síl a ozbrojených zborov plukovníka Jaroslava Balockého, primátora mesta Sereď Vladimíra Vranoviča, predstaviteľov UN Veteran Slovakia, hostí a rodinných príslušníkov uskutočnil slávnostný nástup so 74 príslušníkmi multifunkčnej ženijnej roty ISAF a príslušníkmi Národného podporného prvku NSE, operačného a výcvikového tímu OMLT ISAF, v poradí už jedenástej rotácie odchádzajúcej na plnenie úloh do náročnej misie International Security Assistance Force - ISAF Afganistan.
K hlavným úlohám multifunkčnej ženijnej jednotky patria rekonštrukcia vzletových a pristávacích dráh, opravy a budovanie ostatných letiskových plôch a odmínovanie na plochách a cestných komunikáciách v operačnom priestore letiska Kandahár.
V príhovoroch hostia zapriali jednotke úspešné splnenie stanovených úloh v misii, najmä však šťastný návrat z misie domov.
Generálmajor Milan Maxim sa s jednotkou zároveň rozlúčil i ako odchádzajúci veliteľ pozemných síl s tým, že bude cítiť zodpovednosť za jednotku až do ich návratu späť na Slovensko, pretože ako veliteľ pozemných síl zodpovedal za jej výcvik a prípravu.

Rozlúčka s príslušníkmi OS SR v SerediRozlúčka s príslušníkmi OS SR v SerediRozlúčka s príslušníkmi OS SR v SerediRozlúčka s príslušníkmi OS SR v Seredi

Autor: mjr.Dalibor jJelínek , Foto: rtn.Tomáš Fabián - Dátum: 28.05.2009
Čítanosť: 12513
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share