Preskocit navigáciu

Veliteľ 2. mb odovzdal Stredisko CIMIC a PSYOPS do priamej podriadenosti veliteľa Pozemných síl OS SR


Veliteľ 2. mb odovzdal Stredisko CIMIC a PSYOPS do priamej podriadenosti veliteľa Pozemných síl OS SR

28. februára 2017 sa uskutočnil v priestoroch martinských kasárni slávnostný akt pri príležitosti prepodriadenia Strediska CIMIC a PSYOPS 2. mechanizovanej brigády Prešov, do priamej podriadenosti Veliteľstva pozemných síl Ozbrojených síl SR Trenčín.

„...nie sú to ľahké chvíľky, pokiaľ odovzdávate, zo štruktúry 2. mechanizovanej brigády Stredisko CIMIC a PSYOPS, ktoré podľa môjho názoru, je v dobrej kondícii...“, začal príhovor veliteľ 2. mechanizovanej brigády, brigádny generál Martin Stoklasa pri odovzdaní Strediska CIMIC a PSOYPS, ktoré pôsobilo v štruktúre 2. mb od 1. júla 2014.

Slávnostného nástupu jednotky bojovej podpory Ozbrojených síl SR, ktorej poslaním je podporovať vojenské operácie na území a mimo územia SR civilno-vojenskou spoluprácou a psychologickými operáciami na dosiahnutie stanoveného cieľa a zámeru veliteľa, sa zúčastnil zástupca náčelníka generálneho štábu Ozbrojených síl SR - náčelník štábu generálmajor Jindřich Joch, veliteľ Pozemných síl Ozbrojených síl SR generálmajor Ondřej Novosad, veliteľ 2. mechanizovanej brigády brigádny generál Martin Stoklasa a zástupca náčelníka štábu Veliteľstva pozemných síl Ozbrojených síl SR plukovník Ján Dreveňák.

„Stredisko CIMIC a PSYOPS, za krátke časové obdobie získalo množstvo skúsenosti, na medzinárodných cvičeniach, nasadeniach v operáciách mimo územia SR, na cvičeniach domáceho krízového manažmentu ale aj ďalších výcvikových aktivitách. Už od svojho založenia sa ukázalo, že správne vybraný personál dokáže posunúť túto jednotku ďalej, tak aby dosiahla požadované spôsobilosti. Začali ste spolupracovať s 5. plukom špeciálneho určenia, prispievate do každej práporovej skupiny a najväčší celok dávate do prvku národného cieľa v rámci mechanizovanej brigády. Veľa z vás už absolvovalo množstvo odborných kurzov a výcvikov. Verím, že sa Vám v tomto roku podarí spolu s brigádou dosiahnuť certifikácie brigádneho prvku PSYOPS a čaty CIMIC určené pre národný cieľ mechanizovaná brigáda. Želám Vám, aj v priamej podriadenosti Veliteľstva pozemných síl, naďalej, veľa úspechov“, zhodnotil nastúpenú jednotku, brigádny generál Stoklasa.

Na slova generála Stoklasu nadviazal aj veliteľ Pozemných síl Ozbrojených síl SR generálmajor Novosad, ktorý vo svojom príhovore zaželal stredisku rozvoj, úspešné naplnenie výcvikových úloh a hrdosť na to, akú činnosť vykonávajú. Zároveň vyjadril vďaku veliteľovi 2. mb za doterajšie vedenie a napredovanie strediska.


Veliteľ 2. mb odovzdal Stredisko CIMIC a PSYOPS do priamej podriadenosti veliteľa Pozemných síl OS SR Veliteľ 2. mb odovzdal Stredisko CIMIC a PSYOPS do priamej podriadenosti veliteľa Pozemných síl OS SR Veliteľ 2. mb odovzdal Stredisko CIMIC a PSYOPS do priamej podriadenosti veliteľa Pozemných síl OS SR Veliteľ 2. mb odovzdal Stredisko CIMIC a PSYOPS do priamej podriadenosti veliteľa Pozemných síl OS SR Veliteľ 2. mb odovzdal Stredisko CIMIC a PSYOPS do priamej podriadenosti veliteľa Pozemných síl OS SR Veliteľ 2. mb odovzdal Stredisko CIMIC a PSYOPS do priamej podriadenosti veliteľa Pozemných síl OS SR Veliteľ 2. mb odovzdal Stredisko CIMIC a PSYOPS do priamej podriadenosti veliteľa Pozemných síl OS SR Veliteľ 2. mb odovzdal Stredisko CIMIC a PSYOPS do priamej podriadenosti veliteľa Pozemných síl OS SR Veliteľ 2. mb odovzdal Stredisko CIMIC a PSYOPS do priamej podriadenosti veliteľa Pozemných síl OS SR Veliteľ 2. mb odovzdal Stredisko CIMIC a PSYOPS do priamej podriadenosti veliteľa Pozemných síl OS SR Veliteľ 2. mb odovzdal Stredisko CIMIC a PSYOPS do priamej podriadenosti veliteľa Pozemných síl OS SR Veliteľ 2. mb odovzdal Stredisko CIMIC a PSYOPS do priamej podriadenosti veliteľa Pozemných síl OS SR

Autor: npor. Mgr. Ing. Dominika VOJTAŠKOVÁ , Foto: autor - Dátum: 01.03.2017
Čítanosť: 2976
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share