Preskocit navigáciu

Svetový deň utečencov, vojaci oslávili spolu s deťmi z detského domova


Svetový deň utečencov, vojaci oslávili spolu s deťmi z detského domova Pri príležitosti Svetového dňa utečencov, sa profesionálni vojaci veliteľstva pozemných síl Ozbrojených síl Slovenskej republiky, 19. júna 2009 stretli s deťmi, ktoré sú umiestnené v detskom domove v Hornom Orechovom pri Trenčíne.

Vojaci si spolu s chlapcami, ktorí pochádzajú z Afganistanu, Srí Lanky ale i z iných krajín, zahrali futbalový zápas o putovný pohár riaditeľa detského domova. Tejto športovej aktivity sa zúčastnil aj generálny duchovný plukovník Balocký z Ústredia ekumenickej a pastoračnej služby OS SR a OZ SR, ktorý sa deťom prihovoril a obdaroval ich spomienkovými predmetmi.

Profesionálni vojaci zároveň pre deti zorganizovali malú zbierku športových potrieb a odevov, ktoré im odovzdali na znak solidarity, nakoľko ľudia so štatútom utečenca, majú o oveľa zložitejšie začlenenie sa do bežného života.



Svetový deň utečencov, vojaci oslávili spolu s deťmi z detského domovaSvetový deň utečencov, vojaci oslávili spolu s deťmi z detského domovaSvetový deň utečencov, vojaci oslávili spolu s deťmi z detského domovaSvetový deň utečencov, vojaci oslávili spolu s deťmi z detského domovaSvetový deň utečencov, vojaci oslávili spolu s deťmi z detského domovaSvetový deň utečencov, vojaci oslávili spolu s deťmi z detského domova

Autor: VePS, rtn. Rastislav Kmeťo , Foto: VePS, rtn. Rastislav Kmeťo - Dátum: 19.06.2009
Čítanosť: 14984
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share