Preskocit navigáciu

2. mb na Brannom súboji študentov stredných škôl v Bardejove


2. mb na Brannom súboji študentov stredných škôl v Bardejove

S cieľom skvalitniť prípravu obyvateľstva na obranu štátu vo výchovno-vzdelávacom procese a podporiť zvyšovanie vlastenectva a branného povedomia občanov SR v duchu národných a vojenských tradícií, pripravilo Ministerstvo obrany SR aj tento rok pre študentov stredných škôl sériu Branných súbojov. Prvá aktivita zo série Branných súbojov študentov tretích a štvrtých ročníkov sa uskutočnila v piatok, 31. marca 2017, v areáli Strednej priemyselnej školy Bardejov.

V priestoroch bardejovskej školy si svoje sily zmeralo viac ako 40 študentov v trojčlenných družstvách a to nie len z domácej Strednej priemyselnej školy ale aj zo škôl z okolitých miest prešovského kraja. Študenti boli preskúšavaní z teoretickej prípravy a praktických ukážok, na ktorých participovali aj príslušníci práporu ISTAR 2. mechanizovanej brigády.

Záverečnou aktivitou projektu, ktorý bol odštartovaný v Bardejove, je podujatie KEMP 2017, pričom účastníkmi KEMP-u budú víťazi stredoškolských branných súbojov, ktoré budú ďalej realizované v žilinskom, banskobystrickom, trenčianskom, nitrianskom, trnavskom, košickom a bratislavskom kraji.


2. mb na Brannom súboji študentov stredných škôl v Bardejove2. mb na Brannom súboji študentov stredných škôl v Bardejove2. mb na Brannom súboji študentov stredných škôl v Bardejove2. mb na Brannom súboji študentov stredných škôl v Bardejove2. mb na Brannom súboji študentov stredných škôl v Bardejove2. mb na Brannom súboji študentov stredných škôl v Bardejove2. mb na Brannom súboji študentov stredných škôl v Bardejove

Autor: npor. Mgr. Ing. Dominika VOJTAŠKOVÁ , Foto: SPŠ Bardejov - Dátum: 12.04.2017
Čítanosť: 2605
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share