Preskocit navigáciu

Začína pravidelné cvičenie vojakov aktívnych záloh


Začína pravidelné cvičenie vojakov aktívnych záloh
V dňoch 15. až 26. mája 2017 prebehne v priestoroch ženijného práporu a cvičiska Váh v Seredi prvé pravidelné cvičenie vojakov zaradených do aktívnych záloh OS SR od vzniku samostatnej Slovenskej republiky.
Aktívne zálohy v stave bezpečnosti štátu na základe dohody o zaradení do aktívnych záloh pripravujú vojakov na výkon mimoriadnej služby v ozbrojených silách. Plnenie úloh ozbrojených síl aktívnymi zálohami znamená predovšetkým použitie vojaka v aktívnej zálohe pri riešení mimoriadnych udalostí .
Cieľom pravidelného cvičenia aktívnych záloh v ženijnom prápore Sereď bude okrem streleckej prípravy, radiačno-chemicko-biologickej prípravy, poradovej a zdravotníckej prípravy hlavne výcvik zameraný na odbornú ženijnú oblasť, a to zriaďovanie mostových prepravísk, mínových polí a oblasť protipovodňovej záchrany.
Vojaci v zálohe, ktorí sú zaradení do výcviku aktívnych záloh sa oboznámia s konštrukciou a zásadami používania mechanizačných prostriedkov, bezpečnostnými opatreniami pri plnení asistenčných úloh ženijnej podpory (pri riešení domáceho krízového manažmentu) a budú vycvičení pre ich plnenie ženijnou technikou.
Uchádzači o pravidelné cvičenie aktívnych záloh sú zaraďovaní do výcviku na základe Zákona o brannej povinnosti č. 570/2005 Z.z. v znení neskorších predpisov a služobného predpisu ministra obrany SR č. 37/2016, v súlade nariadením ministra obrany č.49 z 18. júna 2016 o počte vojakov zaradených do aktívnych záloh.


Autor: žpr - Dátum: 16.05.2017
Čítanosť: 1926
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share