Preskocit navigáciu

Začína sa cvičenie Nový horizont 2017


Začína sa cvičenie Nový horizont 2017

Cvičenie „Nový horizont“, organizované spravidla začiatkom júla každoročne už od roku 2015, predstavuje spoločnú výcvikovú aktivitu Ozbrojených síl SR, Policajného zboru SR, Hasičského a záchranného zboru, Cudzineckej a hraničnej polície a Červeného kríža. Tohtoročné cvičenie bude organizované v priestoroch Posádkového cvičiska Veľké Ozorovce a na území obcí Veľké Ozorovce a Malé Ozorovce v termíne od 10. júla 2017 do 13. júla 2017.

Spoločné cvičenie zložiek Ministerstva obrany SR a Ministerstva vnútra SR bude prebiehať na taktickej úrovni so zameraním na vzájomnú podporu pri plnení kľúčových úloh v čase vojny a vojnového stavu zamerané na:
- ochranu štátnej hranice,
- súčinnosť s miestnou samosprávou pri riadenej evakuácii obyvateľstva,
- odstraňovanie následkov bojovej činnosti.

Cieľom cvičenia je:
- precvičiť schopnosť určených zložiek Ozbrojených síl SR plniť stanovené úlohy v čase vojny a vojnového stavu v spolupráci s Ministerstvom vnútra SR a orgánmi štátnej správy a samosprávy,
- preveriť a zosúladiť schopnosť orgánov krízového riadenia štátu na úrovni kraja (bezpečnostná rada kraja) a okresu (bezpečnostná rada okresu) reagovať na požiadavky Ozbrojených síl SR pri riešení krízovej situácie,
- preveriť a precvičiť schopnosť Ozbrojených síl SR plniť úlohy podporovaného v čase vojny a vojnového stavu,
- preveriť procesy bezpečnostných zložiek na plnenie úloh v čase vojny a vojnového stavu.

Cvičenia, ktoré je v gescii 2. mechanizovanej brigády za riadenia veliteľa 23. motorizovaného práporu Trebišov podplukovníka Norberta Hriba, sa zúčastní 200 cvičiacich profesionálnych vojakov zo súčasti Ozbrojených síl SR a spolu 100 cvičiacich z Odboru krízového riadenia okr. Trebišov, Okresného riaditeľstva Policajného zboru, Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru, Hraničnej a cudzineckej polície, Slovenského červeného kríža a Migračného úradu za podpory viac ako 50 rôznych druhov techniky.



Autor: npor. Mgr. Ing. Dominika VOJTAŠKOVÁ , Foto: 2.mb - Dátum: 07.07.2017
Čítanosť: 2913
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share