Preskocit navigáciu

Veliteľ Národnej gardy štátu Indiana na pôde Prešovskej mechanizovanej brigády


Veliteľ Národnej gardy štátu Indiana na pôde Prešovskej mechanizovanej brigády

V pondelok 28. augusta navštívil Prešovskú mechanizovanú brigádu veliteľ Národnej gardy štátu Indiana USA generálmajor Courtney P. Carr spolu s delegáciou, ktorú privítal na pôde prešovskej brigády náčelník Generálneho štábu Ozbrojených síl SR generál Milan Maxim a veliteľ Prešovskej mechanizovanej brigády brigádny generál Martin Stoklasa.

Brigádny generál Stoklasa, v gescii ktorého bola predstavenie 2. mechanizovanej brigády, odprezentoval zahraničnej návšteve históriu brigády, jej poslanie a štruktúru, priority v tomto výcvikovom roku a v neposlednom rade poukázal na spoluprácu Národnej gardy štátu Indiana s 2. mechanizovanou brigádou za posledné obdobie. Na margo odprezentovaného bola generálmajorom Carrom ako aj ďalšími z radu jeho delegácie otvorená živá priateľská diskusia o 2. mechanizovanej brigáde a jej súčastiach.

V poslednom bode programu bola zúčastneným predstavená Sieň cti a slávy, v ktorej sa uskutočnil aj zápis do kroniky brigády. Program bol ukončený odovzdaním si vzájomných darov a prejavenou vďakou za dôveru a viac ako 24 ročnú participáciu Ozbrojených SR s Národnou gardou štátu Indiána, USA.

Oficiálna časť delegácie pokračovala na mestskom úrade, kde ju prijala primátorka mesta Prešov p. Andrea Turčanová, ktorá obzvlášť vyzdvihla skvelú spoluprácu s 2. mechanizovanou brigádou a mestom Prešov.


Veliteľ Národnej gardy štátu Indiana na pôde Prešovskej mechanizovanej brigády  Veliteľ Národnej gardy štátu Indiana na pôde Prešovskej mechanizovanej brigády  Veliteľ Národnej gardy štátu Indiana na pôde Prešovskej mechanizovanej brigády  Veliteľ Národnej gardy štátu Indiana na pôde Prešovskej mechanizovanej brigády  Veliteľ Národnej gardy štátu Indiana na pôde Prešovskej mechanizovanej brigády  Veliteľ Národnej gardy štátu Indiana na pôde Prešovskej mechanizovanej brigády  Veliteľ Národnej gardy štátu Indiana na pôde Prešovskej mechanizovanej brigády  Veliteľ Národnej gardy štátu Indiana na pôde Prešovskej mechanizovanej brigády  Veliteľ Národnej gardy štátu Indiana na pôde Prešovskej mechanizovanej brigády  Veliteľ Národnej gardy štátu Indiana na pôde Prešovskej mechanizovanej brigády

Autor: npor. Mgr. Ing. Dominika VOJTAŠKOVÁ , Foto: autor - Dátum: 28.08.2017
Čítanosť: 2677
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share