Preskocit navigáciu

Model show Prešov 2009


Model show Prešov 2009

MICHALOVČANIA ZNOVU ZABODOVALI

V sobotu 7.marca 2009 Športová hala v Prešove opäť otvorila svoju náruč fanúšikom plastikového modelárstva. Je to už po piaty krát čo sa v priestoroch tohto zariadenia uskutočnil ďalší z ročníkov prestížnej súťaže v plastikovom modelárstve „Model show Prešov 2009“. V porovnaní s minulým rokom sa zvýšil nielen počet vystavovaných modelov, ale aj počet návštevníkov.   Do súťaže sa prihlásilo množstvo modelárov zo Slovenska ale aj zo zahraničia s približne 500 modelmi. Ďalšie modely sa dali vidieť na klubovej výstave členov Klubu plastikových modelárov  Prešov.
V tento deň sa súťažilo v rôznych vekových kategóriách a medzi nominovanými modelmi nechýbali lietadlá, bojová pásová a kolesová technika, figúrky, busty, lode, autá ale aj diorámy. Jednoducho povedané, obdivovatelia tohto „umenia“ tu našli všetko a okrem ukážok súťažiacich modelov mohli vidieť aj ukážky hasičského záchranného zboru  Prešov, modulové koľajisko v mierke HO, ktoré doviezli železniční modelári z Košíc ako aj  výstavu auto veteránov  zo zbierok klubu Veterán Šariš Prešov. Súčasťou programu tejto skvelej šou bola zároveň výstava výzbroje a výstroja vojakov z  2.svetovej vojny, ako aj streľba zo zbraní tohto pre nás už historického obdobia. O ukážky ako z bojového filmu sa pre návštevníkov  postarali členovia Klubu vojenskej histórie z Košíc, Popradu a Spišskej Novej Vsi. Pre najmenších návštevníkov  boli pripravené jednoduché vystrihovačky a sladkosti, ktoré rozdával tiger "Šani". 
 Tejto celoslovenskej súťaže s medzinárodnou účasťou sa zúčastnili  aj 5 členovia Posádkového klubu plastikových modelárov Michalovce pod vedením pplk. Ing. Zoltána IBOŠA. Jeho zverenci prispeli svojimi umeleckými výtvormi  v  kategóriách seniori a juniori. V kategórii seniorov získal 1.miesto,zlatú medailu líder michalovského klubu rtm. Rastislav BARKASI svojou diorámou s názvom „1. Tanková divízia SS, Ardeny, Bastone,1944“. Nie menej vzácne ocenenie v podobe striebra si odniesol vojenský dôchodca Ing. Ladislav SCIRANKA za model s tematikou: bojová technika pásová - T-34/76 vzor 1942.
Michalovskí modelári úspešne obstáli aj v kategórii juniorov, kde sa bratia ZUBEKOVCI  prebojovali až  k oceňovaným priečkam. Lukášov stíhač JAGDPAZER L 70 a Andrejov obrnený  transportér SdKFZ-7 tak  rozšírili viac ako sto ocenení michalovského klubu o ďalšie dve a to tie najvzácnejšie, zlaté.

Príslušníci OS SR ďakujú Klubu plastikových modelárov Prešov - usporiadateľovi súťaže „Model show Prešov 2009“ a jeho spoluorganizátorom  za jedinečnú príležitosť prezentovať činnosť klubov v podriadenosti Ozbrojených silách Slovenskej republiky v očiach verejnosti.


Model show 2009Model show 2009Model show 2009Model show 2009

Autor: npor. Mária Sakáčová , Foto: npor. Mária Sakáčová - Dátum: 07.03.2009
Čítanosť: 20387
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share