Preskocit navigáciu

KŠN vo VVP Lešť


V dňoch 20. až 23. apríla 2009 je v OdST Lešť (Odbor simulačných technológií) za riadenia zástupcu veliteľa 2.mechanizovanej brigády plk. gšt. Ing. Daniela ZMEKA vykonávaný Komplexný štábny nácvik (KŠN) s veliteľstvom a štábom 22.mechanizovaného práporu Michalovce a veliteľmi jednotiek 22.mechanizovaného práporu, 2. palebnej batérie a delostreleckých prieskumných družstiev zmiešaného samohybného delostreleckého oddielu Michalovce, roty zásob a prepráv materiálu  práporu logistickej podpory Prešov, ženijnej čaty ženijnej roty Michalovce, raketometnej čaty raketometného oddielu Rožňava /1.mb a čaty vojenskej polície Prešov na tému:

„22. mprsk v zostave 2.mb v operácii na udržanie mieru mimo územia SR“

 Cieľom KŠN je pripraviť veliteľstvo a štáb 22.mpr s organickými  a pridelenými podpornými jednotkami, s využitím počítačovej simulácie v OdST Lešť, na vykonanie prTC (práporného taktického cvičenia) pri riadení a vykonávaní stabilizačnej operácie a v riešení špecifických situácií.
 U 22.mechanizovanej prápornej skupiny (mprsk) bude v mesiaci máj previerkovým tímom vykonané hodnotenie pripravenosti CREVAL (Combat Readiness Evaluation).

 



Autor: npor. Juraj Dobrovič , Foto: npor. Juraj Dobrovič - Dátum: 21.04.2009
Čítanosť: 14530
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share