Preskocit navigáciu

Slávnostný nástup - ISAF


Slávnostný nástup - ISAF

V piatok 29. mája 2009 sa v kasárňach zmiešaného samohybného delostreleckého oddielu (zmshdo) v Michalovciach konala rozlúčka s 50 príslušníkmi jednotky Pozemných síl ozbrojených síl SR, zloženej z príslušníkov zmshdo Michalovce, 2. mechanizovanej brigády Prešov a raketometného oddielu (rmo) Rožňava Pozemných síl OS SR. Táto jednotka bude vyslaná na plnenie úloh v zahraničnej misii ISAF v Afganistane.
Slávnostného nástupu sa zúčastnili veliteľ Pozemných síl OS SR generálmajor Milan Maxim, náčelník J-3 GŠ OS SR generálmajor Jaroslav Vývlek, veliteľ 2. mechanizovanej brigády brigádny generál Ondřej Novosad, predstaviteľ klubu generálov generálmajor v.v. Marián Horský a zástupca primátora mesta Michalovce Benjamín Bančej.
Generálmajor Maxim vo svojom príhovore poprial príslušníkom jednotky predovšetkým pevné zdravie, rozhodnosť a zodpovednosť pri plnení úloh v zahraničí a samozrejme šťastný návrat domov. Pripomenul im, že budú reprezentovať v Afganistane nie len seba, celý útvar, ale aj ozbrojené sily Slovenskej republiky a celú vlasť. Rodinným príslušníkom a blízkym našich vojakov zaželal veľa trpezlivosti a viery v šťastný návrat synov, manželov a priateľov. Zároveň oznámil svoj odchod z funkcie veliteľa PS OS SR a predstavil svojho nástupcu generálmajora Jaroslava Vývleka.

 


isafisafisafisaf

Autor: npor. Juraj Dobrovič , Foto: npor. Juraj Dobrovič - Dátum: 29.05.2009
Čítanosť: 16180
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share