Preskocit navigáciu

Brigáda bojového zabezpečenia pozná svojich najlepších


Brigáda bojového zabezpečenia pozná svojich najlepších

        Dňa 7. novembra 2017 sa v priestoroch Veliteľstva brigády bojového zabezpečenia Trenčín uskutočnil výber najlepšieho vojaka z hodnostného zboru mužstva a z hodnostného zboru poddôstojníkov Brigády bojového zabezpečenia za výcvikový rok 2017. Na úvod privítala komisiu a nominovaných vojakov nadrotmajsterka Anna Hlavatá poverená zastupovaním veliaceho poddôstojníka Brigády bojového zabezpečenia. Zdôraznila význam programu výberu, okrem konkurenčného a motivačného, vyzdvihnutie príkladného plnenia povinností jednotlivca, čo prispieva k budovaniu lepšieho profesionálneho prostredia. Pogratulovala nominovaným, ktorí uspeli na práporoch a poďakovala za snahu uspieť v konkurencii ostatných príslušníkov brigády bojového zabezpečenia.
       Komisia zložená z veliacich poddôstojníkov podriadených práporov pod vedením nadrotmajsterky Hlavatej mala zložitú a zodpovednú úlohu vybrať toho najlepšieho, nakoľko úroveň všetkých nominovaných bola na vysokej úrovni. V súlade s nariadením náčelníka generálneho štábu OS SR pre výber vojaka mužstva a poddôstojníka roka komisia objektívne zhodnotila, posúdila všetky kritériá a rozhodla o víťazoch v obidvoch kategóriách.
        Najlepším vojakom Brigády bojového zabezpečenia v kategórii mužstvo za výcvikový rok 2017 sa stal desiatnik Jozef Pilát, príslušník práporu logistiky Topoľčany. Poddôstojníkom roka sa stal čatár Gabriel Polena, príslušník práporu logistiky Hlohovec.
Zástupca veliteľa brigády plukovník Róbert Kecső zablahoželal víťazom v oboch kategóriách a udelil im disciplinárnu odmenu „Zápis do vojenskej kroniky Veliteľstva brigády bojového zabezpečenia“. Obaja vybraní príslušníci budú reprezentovať brigádu bojového zabezpečenia dňa 23. novembra 2017 v Martine na výbere najlepších vojakov Pozemných síl OS SR vo výcvikovom roku 2017. „História si pamätá víťazov,“ konštatoval na záver plukovník Kecső.


výber poddôstojníka 2017výber poddôstojníka 2017výber poddôstojníka 2017

Autor: nrtm. Hlavatá , Foto: Sek - Dátum: 13.11.2017
Čítanosť: 3900
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share