Preskocit navigáciu

Veliteľstvo 2. mechanizovanej brigády si pripomenulo 17. november


Veliteľstvo 2. mechanizovanej brigády si pripomenulo 17. november

Profesionálni vojaci a zamestnanci veliteľstva 2. mechanizovanej brigády za prítomnosti veliteľa 2. mechanizovanej brigády brigádneho generála Martina Stoklasu si slávnostným nástupom dňa 16. novembra 2017 pripomenuli dvadsiate ôsme výročie Dňa boja za slobodu a demokraciu; významný medzník v dejinách Slovenskej republiky, ktorý ukončil totalitný režim a umožnil Slovákom slobodne zvoliť demokratickú vládu a otvorenie hraníc s Rakúskom a Nemeckom.

7. november 1989 / nežná revolúcia, zosobňujúca pád totalitného komunistického režimu. Ako svetlý príklad okolitým krajinám, významným spôsobom zviditeľnila vo svete Československo ako vysoko kultivovanú spoločnosť s uvedomelými občanmi, a s totalitnou vládou schopnou samoreflexie. Uskutočnil sa prevrat v demokratickú spoločnosť, ktorý nám mohol závidieť celý svet.

Novembrové udalosti, ktoré sa výrazne zapísali do novodobej histórie slovenského národa a zásadným spôsobom ovplyvnili ďalší politický vývoj na Slovensku a vo svete si profesionálni vojaci a štátni zamestnanci brigády pripomenuli vyhlásením rozkazu hlavného veliteľa Ozbrojených síl SR.


Veliteľstvo 2. mechanizovanej brigády si pripomenulo 17. november Veliteľstvo 2. mechanizovanej brigády si pripomenulo 17. november

Autor: npor. Mgr. Ing. Dominika VOJTAŠKOVÁ , Foto: autor - Dátum: 16.11.2017
Čítanosť: 2707
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share