Preskocit navigáciu

Výber najlepšieho vojaka mužstva a poddôstojníka v Pozemných silách OS SR za výcvikový rok 2017


Výber najlepšieho vojaka mužstva a poddôstojníka v Pozemných silách OS SR za výcvikový rok 2017

Najlepším vojakom hodnostnej kategórie mužstvo vo výcvikovom roku 2017 v pozemných silách sa stal slobodník Martin Handzuš prieskumník špecialista práporu ISTAR, 2. mechanizovanej brigády a najlepším poddôstojníkom výcvikového roka 2017 v pozemných silách sa stal rotný Miroslav Ďurkovský veliteľ družstva u 11.mechanizovaného práporu,1.mechanizovanej brigády. Rozhodla o tom v dňoch 22. - 23. novembra 2017 v priestoroch poddôstojníckeho klubu Základne výcviku a mobilizačného doplňovania Martin komisia veliteľa pozemných síl OS SR na výber najlepšieho vojaka výcvikového roka z hodnostného zboru mužstva a poddôstojníkov pozemných síl.

Ocenenie „Najlepší vojak mužstva výcvikového roka v pozemných silách“ a „Najlepší poddôstojník výcvikového roka v pozemných silách“ na základe presne stanovených kritérií nie je len formou zhodnotenia individuálneho prístupu jednotlivca za prínos k budovaniu profesionálnych síl, ale svojou povahou, aj pevnou súčasťou programov profesionálneho rozvoja mužstva a poddôstojníkov. Predmetné ocenenie napomáha stimulovať profesionálne konkurenčné prostredie v PS OS SR, tak ako ho definuje dlhodobý plán rozvoja OS SR. Individuálne ocenenie za príkladné plnenie služobných povinností zároveň posilní identifikáciu vojaka v ozbrojených silách, poskytne pozitívnu motiváciu a vzorový príklad pre služobne mladších vojakov.

Pri stretnutí s najlepšími vojakmi a poddôstojníkmi zväzkov a útvarov PS OS SR veliaci poddôstojník PS OS SR štábny nadrotmajster Rastislav Bodnár zdôraznil nezastupiteľné miesto vojakov a poddôstojníkov pri dôslednom realizovaní plánovaných úloh v tomto výcvikovom roku, ale taktiež aj blízkej budúcnosti a zároveň všetkým poďakoval za úsilie a prácu pri plnení úloh v rámci PS OS SR vo VR 2017.


Výber najlepšieho vojaka mužstva a poddôstojníka v Pozemných silách OS SR za výcvikový rok 2017Výber najlepšieho vojaka mužstva a poddôstojníka v Pozemných silách OS SR za výcvikový rok 2017

Autor: šbnrtm. Rastislav Bodnár , Foto: ZaVaMD - Dátum: 23.11.2017
Čítanosť: 2922
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share