Preskocit navigáciu

Do „Plaveckej štafety mesta Prešov“ sa zapojili aj vojaci z Prešova


Do „Plaveckej štafety mesta Prešov“ sa zapojili aj vojaci z Prešova

Kampaň pod názvom „Plavecká štafeta mesta Prešov“, ktorá je súčasťou celoročného programu Asociácie športu pre všetkých Slovenskej republiky; Slovensko v pohybe prebiehala tento rok 28. novembra v priestoroch plavárne Delfín na ZŠ Májové námestie tradične v čase od 08.00 hod. do 20.00 hod.

Cieľom kampane bolo:

- zvýšiť povedomie slovenských občanov o prospešnosti športu a pohybových aktivít a motivovať ich, aby boli aktívnejší,
- zdôrazniť úlohu, ktorú zohrávajú pohybové aktivity pri zvyšovaní zdravia národa,
- ukázať možnosti spolupráce miestnej samosprávy s národnou športovou organizáciou v športe pre všetkých a pohybových aktivitách,
- zapojiť do jednej kampane všetky generácie, mobilizovať ich pre podporu dobrej reprezentácie svojho mesta,
- zapojiť v roku 2017 do športu viac ako 150 000 účastníkov.

Záujemcovia mohli preplávať 25, 50 a 100 m voľným spôsobom, aby sa zapojili do plaveckej štafety a tak podporili mesto Prešov. Každý účastník si mohol vybrať jednu z pripravených vzdialeností. Do tohtoročnej kampane športu a fyzických aktivít sa opätovne zapojili aj profesionálni vojaci zo súčastí dislokovaných v posádke Prešov. Celkom 9 vojakov; z Veliteľstva 2. mechanizovanej brigády, Roty podpory velenia 2. mechanizovanej brigády a Základne stacionárnych, komunikačných a informačných systémov – Regionálny úsek KIS východ, spolu odplávalo 6 250 m, čím výraznou mierou prispelo k celkovému počtu preplávaných 245 025 m z celkových 366 plavcov.

Plavecká štafeta miest je tradičná národná korešpondenčná súťaž zameraná na rekreačné a kondičné plávanie. Zároveň vytvára priestor, aby sa v bazéne stretli v rovnakom čase všetky generácie a propagovali celoročne využiteľné pohybové aktivity.


Do „Plaveckej štafety mesta Prešov“ sa zapojili aj vojaci z PrešovaDo „Plaveckej štafety mesta Prešov“ sa zapojili aj vojaci z PrešovaDo „Plaveckej štafety mesta Prešov“ sa zapojili aj vojaci z PrešovaDo „Plaveckej štafety mesta Prešov“ sa zapojili aj vojaci z PrešovaDo „Plaveckej štafety mesta Prešov“ sa zapojili aj vojaci z PrešovaDo „Plaveckej štafety mesta Prešov“ sa zapojili aj vojaci z PrešovaDo „Plaveckej štafety mesta Prešov“ sa zapojili aj vojaci z PrešovaDo „Plaveckej štafety mesta Prešov“ sa zapojili aj vojaci z PrešovaDo „Plaveckej štafety mesta Prešov“ sa zapojili aj vojaci z PrešovaDo „Plaveckej štafety mesta Prešov“ sa zapojili aj vojaci z PrešovaDo „Plaveckej štafety mesta Prešov“ sa zapojili aj vojaci z Prešova

Autor: npor. Mgr. Ing. Dominika VOJTAŠKOVÁ , Foto: autor - Dátum: 29.11.2017
Čítanosť: 2977
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share