Preskocit navigáciu

Januárová veliteľská príprava veliteľa prešovskej brigády s podriadenými veliteľmi práporov


Januárová veliteľská príprava veliteľa prešovskej brigády s podriadenými veliteľmi práporov

17. januára 2018 sa v priestoroch Prešovskej mechanizovanej brigády uskutočnila prvá tohtoročná veliteľská príprava veliteľov priamo podriadených práporov z Trebišova, Michaloviec a Prešova.

Hlavným zámerom januárovej prípravy bolo objasniť priority a rozhodujúce úlohy 2. mechanizovanej brigády (2.mb) vo výcvikovom roku 2018 výkladom veliteľa prešovskej brigády brigádneho generála Martina Stoklasu. Brigádny generál Stoklasa využil prvé spoločné zamestnanie aj na to, aby vyjadril vďaku všetkým priamo podriadeným veliteľom za splnené ciele a rozhodujúce úlohy vo výcvikovom roku 2017. U prítomných vyzdvihol aktívny prístup k napĺňaniu neľahkých minuloročných cieľov a zároveň ich požiadal o zabezpečenie maximálneho úsilia pri plnení úloh v ďalšom výcvikovom období. Veliteľská príprava bola jedným bodom z programu porady veliteľa 2.mb vykonávanej spravidla raz za mesiac. Veliteľ druhej brigády ďalej využil počas porady príležitosť odovzdať v priestoroch Siene cti a slávy veliteľovi 22. mechanizovaného práporu Michalovce podplukovníkovi Vincentovi Cserymu pamätnú medailu ministra obrany Slovenskej republiky pri príležitosti 25. výročia vzniku Slovenskej republiky.

Porada veliteľa 2.mb so svojimi najbližšími podriadenými je pravidelnou mesačnou aktivitou veliteľa brigády, na ktorej sú nielen podávané aktuálne informácie z požadovaných prioritných oblastí, ale rovnako je tu priestor na konzultovanie vzniknutých problémov pri plnení úloh v aktuálnom období.


Januárová veliteľská príprava veliteľa prešovskej brigády s podriadenými veliteľmi práporovJanuárová veliteľská príprava veliteľa prešovskej brigády s podriadenými veliteľmi práporovJanuárová veliteľská príprava veliteľa prešovskej brigády s podriadenými veliteľmi práporov

Autor: npor. Mgr. Ing. Dominika VOJTAŠKOVÁ , Foto: autor - Dátum: 23.01.2018
Čítanosť: 3157
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share