Preskocit navigáciu

Zasadanie NATO výcvikovej skupiny, pracovnej skupiny pre individuálny výcvik a rozvoj vzdelávania


Zasadanie NATO výcvikovej skupiny, pracovnej skupiny pre individuálny výcvik a rozvoj vzdelávania V termíne od 21. – 25.9.2009 sa v Trenčíne /Hotel TATRA/ uskutoční zasadanie NATO výcvikovej skupiny, pracovnej skupiny pre individuálny výcvik a rozvoj vzdelávania (NTG WG IT&ED).

Poslaním pracovnej skupiny je posilňovanie interoperability medzi silami Aliancie a krajinami PfP v oblasti koordinácie a štandardizácie individuálneho a spoločného výcviku a vzdelávania s dôrazom na riešenie úloh ďalšieho skvalitňovania výcvikových postupov, foriem, metód výcviku a spôsobov jeho hodnotenia.

Príslušníkmi uvedenej pracovnej skupiny sú predstavitelia HQ SACT, NATO SCHOOL, ADL, JSSG a zástupcovia jednotlivých členských krajín NATO a krajín PfP z radov príslušníkov ministerstiev obrany, generálnych štábov, operačných veliteľstiev a vojenských výcvikových a vzdelávacích inštitúcií. Predsedom pracovnej skupiny je pán Joe CAMACHO /USA/, programový riaditeľ US JFCOM.

V súlade so schváleným dlhodobým plánom zasadá NTG WG IT&ED dvakrát do roka – jarné a jesenné zasadanie. Zasadania sú organizované na rotačnom princípe a svoju hostiteľskú podporu poskytuje vždy niektorá členská krajina NATO. Na základe tohto plánu poskytnú OS SR hostiteľskú podporu v poradí už 74. zasadaniu. Zasadanie organizačne zabezpečuje VSVaP OS SR. Prihlásených je spolu 37 zahraničných delegátov a 3 delegáti za OS SR, ktorí zastupujú 23 krajín.


Autor: - Dátum: 18.09.2009
Čítanosť: 16405
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share