Preskocit navigáciu

Prvá veliteľská príprava v tomto roku


Prvá veliteľská príprava v tomto roku
Za riadenia zástupcom veliteľa pozemných síl brigádnym generálom Karolom Navrátilom, s účasťou profesionálnych vojakov a zamestnancov veliteľstva Pozemných síl OS SR sa v stredu 24. januára 2018 v posádkovom klube v Trenčíne, uskutočnila prvá veliteľská príprava v tomto roku.

Zástupca veliteľa na začiatku veliteľskej prípravy v krátkom predslove oboznámil účastníkov s jej programom. Taktiež vyslovil poďakovanie všetkým vojakom a zamestnancom za vykonanú prácu v tomto roku, ktorého začiatkom veliteľstvo splnilo úlohy dané nadriadeným stupňom a tým úspešne rozbehlo nový rok 2018. Zástupca veliteľa pozemných síl v rámci veliteľskej prípravy odovzdal ocenenia výkonu štátnej služby pri príležitosti Dňa vzniku Slovenskej republiky vybraným príslušníkom VePS.

Cieľom veliteľskej prípravy, tak ako každý rok v januári, bolo poučenie príslušníkov VePS OS SR o zásadách ochrany utajovaných skutočností v podmienkach PS OS SR, periodické školenie BOZP, ako aj o ochrane pred požiarmi. V poslednej prednáške náčelník Odboru rozvoja spôsobilostí VePS predstavil predurčenie jednotiek PS OS SR v rámci Cieľov spôsobilostí 2017 a medzinárodných záväzkov. Súčasťou veliteľskej prípravy bol aj spoločensko-vedný seminár na tému „Hlavné úlohy VePS a PS OS SR na výcvikový rok 2018“.

Prvá veliteľská príprava v tomto rokuPrvá veliteľská príprava v tomto rokuPrvá veliteľská príprava v tomto rokuPrvá veliteľská príprava v tomto roku

Autor: Sek velPS , Foto: Sek velPS - Dátum: 24.01.2018
Čítanosť: 3286
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share