Preskocit navigáciu

Slovenské ozbrojené sily majú svoj Deň už viac než desať rokov.


Slovenské ozbrojené sily majú svoj Deň už viac než desať rokov.

Mnohí slovenskí muži, ktorí slúžili v rokoch deväťdesiatych v „Armáde Slovenskej republiky“ si pri uvedení termínu „Deň ozbrojených síl SR“ zaspomínajú na zamestnanie vlastenecko – etickej prípravy vojakov povinnej služby. Práve táto špecifická súčasť výchovy a výcviku vojakov už viac než 10 rokov pripomína hrdinstvo Slovákov v meruôsmych rokoch devätnásteho storočia. Po úplnej profesionalizácii sa stal Deň ozbrojených síl SR popri výročí vzniku Slovenskej republiky a jej armády dňa 1.1.1993 jedným z najvýznamnejších sviatkov, spojených s vojenskými dejinami Slovákov.
„Buďte hrdí na vysokú bojovú morálku a statočnosť slovenských dobrovoľníkov. Vážte si odvahu slovenských dôstojníkov a vojakov, ktorí svojimi činmi a pevnou vierou vo víťazstvo preukázali lásku k svojej domovine“..... týmito a ďalšími slovami prezidenta Slovenskej republiky z Rozkazu prezidenta SR číslo 4 zo dňa 4. septembra 2009 ku Dňu ozbrojených síl SR sa prihovoril náčelník štábu veliteľstva vzdušných síl OS SR plukovník gšt. Ing. Peter DOBROTA k účastníkom slávnostného ceremoniálu z veliteľstva vzdušných síl v priestoroch Divadla J. G. Tajovského vo Zvolene dňa 22. septembra 2009. V mene veliteľa vzdušných síl poďakoval všetkým zúčastneným za doterajšiu odvedenú prácu a zaželal im pri príležitosti Dňa všetkých príslušníkov slovenských ozbrojených síl mnoho úspechov v osobnom a pracovnom živote. Vo svojom príhovore zároveň zdôraznil nutnosť skĺbenia plnenia úloh riadenia a rozvoja vzdušných síl v období realizovaných reorganizačných zmien. Slávnostnosť organizovanej aktivity, ktorá bola spojená s kultúrnym programom bola umocnená prítomnosťou a stretnutiami s členmi Klubu vojenských dôchodcov pri VVzS Zvolen – profesionálnych vojakov vo výslužbe s ich rodinnými príslušníkmi.


Slovenské ozbrojené sily majú svoj Deň už viac než desať rokovSlovenské ozbrojené sily majú svoj Deň už viac než desať rokov

Autor: mjr. Mgr. Zdenko BARANEC , Foto: voj. Milos Babic - Dátum: 23.09.2009
Čítanosť: 17638
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share