Preskocit navigáciu

Vyhodnotili sme plnené úlohy za posledné obdobie


Vyhodnotili sme plnené úlohy za posledné obdobie

Úlohy, ktoré stoja pred príslušníkmi 2. mechanizovanej brigády (2.mb) a vyhodnotenie splnenia doterajších úloh boli nosnou témou porady veliteľa 2.mb, ktorá sa konala dňa 20. marca 2018 v priestoroch Prešovskej mechanizovanej brigády. Poradu s veliteľmi priamo podriadených práporov, jednotky a jednotlivými náčelníkmi odborov, oddelení a skupín Veliteľstva 2.mb viedol zástupca veliteľa 2.mb plukovník Norbert Hrib.

V prvej časti zástupca veliteľa 2.mb vyhodnotil plnenie úloh v súlade s plánom prípravy brigády na tento výcvikový rok a vyhodnotil splnenie úloh, ktoré stanovil na predchádzajúcej porade. V ďalšom plukovník Hrib načrtol v krátkosti smerovanie prípravy k vykonaniu spoločného cvičenia rezortov MO SR a MV SR „Nový Horizont 2018“, ktoré sa bude konať v priestoroch posádkového cvičiska Biela Hora v dňoch 10. – 12. júla 2018. Ďalšími prerokovanými bodmi boli otázky efektivity vynakladania finančných prostriedkov, čerpanie pohonných hmôt a spôsob vykonávania služobnej telesnej prípravy príslušníkov 2.mb. Marcová porada ďalej pokračovala pravidelnou veliteľskou prípravou veliteľov priamo podriadených práporov 2.mb za riadenia veliteľa práporu ISTAR Prešov podplukovníka Dušana Cisára.

V poobedňajších hodinách zástupca veliteľa brigády informoval prítomných o záveroch zo zasadania vojenskej rady veliteľa Pozemných síl Ozbrojených síl SR a v závere stanovil priority a úlohy do nastávajúceho obdobia. V závere porady plukovník Hrib poďakoval všetkým zúčastneným za dobre vykonanú prácu a serióznosť, s ktorou podriadení pristupovali k plneniu úloh.



Autor: npor. Mgr. Ing. Dominika VOJTAŠKOVÁ , Foto: autor - foto ilustračné - Dátum: 26.03.2018
Čítanosť: 2988
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share