Preskocit navigáciu

Príslušníci Ozbrojených síl SR odchádzajú do Afganistanu


Príslušníci Ozbrojených síl SR odchádzajú do Afganistanu

V piatok 27.novembra 2009 sa v objekte Centra výcviku a kynológie vo Vlkanovej uskutočnila slávnostná rozlúčka s príslušníkmi OS SR odchádzajúcimi do vojenskej operácie ISAF Afganistan. So 138 profesionálnymi vojakmi, ktorí budú vyslaní plniť svoje poslanie mimo územia Slovenskej republiky sa prišli rozlúčiť minister obrany Jaroslav Baška, náčelník generálneho štábu OS SR generál Ľubomír Bulík, veliteľ pozemných síl generálmajor Jaroslav Vývlek, riaditeľ vojenskej polície plukovník Milan Mezovský a ďalší pozvaní hostia.
V príhovoroch hostia jednotke zapriali úspešné splnenie stanovených úloh v operácii, najmä však šťastný návrat domov.

Príslušníci strážnej jednotky KAF budú pôsobiť na základni Kandahár, kde budú zabezpečovať výkon strážnej služby na hlavnej vstupnej bráne základne. Ďalšia multifunkčná ženijná rota bude pôsobiť v priestore základne Kandahár, kde ich hlavnou úlohou je odmínovať a čistiť priestory základne od nevybuchnutej munície. Súčasne s nimi rotujú i príslušníci NSE (národný podporný prvok) a OMLT (výcvikový tím).

V súčasnosti pôsobí v operácii ISAF Afganistan celkovo 245 príslušníkov Ozbrojených síl SR.


Príslušníci Ozbrojených síl SR odchádzajú do AfganistanuPríslušníci Ozbrojených síl SR odchádzajú do AfganistanuPríslušníci Ozbrojených síl SR odchádzajú do AfganistanuPríslušníci Ozbrojených síl SR odchádzajú do Afganistanu

Autor: Sekretariát veliteľa PS OS SR , Foto: Sekretariát veliteľa PS OS SR - Dátum: 27.11.2009
Čítanosť: 14813
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share