Preskocit navigáciu

Konferencia CIMIC a PSYOPS


Konferencia CIMIC a PSYOPS
V pondelok 30. novembra 2009 sa na Veliteľstve pozemných síl uskutočnila jednodňová konferencia pod názvom: „Koncepcia rozvoja spôsobilostí CIMIC a PSYOPS“. CIMIC (civilno-vojenská spolupráca) a PSYOPS (psychologické operácie) sú prvky, ktoré sa stali neoddeliteľnou súčasťou štruktúr vojenských zoskupení v operáciách pod velením aliancie NATO a EÚ.
Na konferencii boli prerokované témy ako systém prípravy, výcviku a vzdelávania jednotiek a špecialistov CIMIC a PSYOPS v podmienkach ozbrojených síl Slovenskej republiky (OS SR), problematika civilných odborníkov a možnosti medzinárodnej spolupráce pri vysielaní civilných odborníkov do operácii pod velením NATO a EÚ a pod.
Pracovného rokovania sa zúčastnili odborníci z Armády Českej republiky, zástupcovia z ministerstva obrany a ministerstva zahraničných vecí Slovenskej republiky, významní akademici univerzít a vysokých škôl ako aj vojenskí odborníci z Generálneho štábu OS SR a veliteľstva pozemných síl.
Konferenciu otvoril veliteľ pozemných síl generálmajor Jaroslav Vývlek, ktorý prítomným zaželal veľa pracovnej produktivity a svojmu zástupcovi brigádnemu generálovi Pavlovi Mackovi ako gestorovi konferencie za pozemné sily, odovzdal riadenie činnosti pracovného rokovania.

Konferencia CIMIC a PSYOPSKonferencia CIMIC a PSYOPSKonferencia CIMIC a PSYOPSKonferencia CIMIC a PSYOPSKonferencia CIMIC a PSYOPSKonferencia CIMIC a PSYOPS

Autor: Sekretariát veliteľa PS , Foto: Sekretariát veliteľa PS - Dátum: 30.11.2009
Čítanosť: 15098
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share