Preskocit navigáciu

Na pozemných silách OS SR, národný bezpečnostný úrad vykonal kontrolu


Na pozemných silách OS SR, národný bezpečnostný úrad vykonal kontrolu V stredu  9. decembra 2009, na pôde Veliteľstva pozemných síl prerokoval riaditeľ Národného bezpečnostného úradu Ing. František Blanárik spolu s veliteľom pozemných síl generálmajorom Jaroslavom Vývlekom výsledky kontroly, ktorá sa uskutočnila v uplynulých dňoch.
Národný bezpečnostný úrad (NBÚ) vykonal od 3. novembra do 20. novembra 2009 kontrolu vo Veliteľstve pozemných síl OS SR a vo vybraných podriadených útvaroch - 1. mechanizovanej brigáde a prápore podpory velenia pozemných síl. Pracovníci NBÚ sa zamerali na kontrolu personálnej a administratívnej bezpečnosti, fyzickej a objektovej bezpečnosti, bezpečnosť technických prostriedkov ako aj na šifrovú ochranu informácií.
Predmetom osobitnej kontroly bolo zistiť objektívny stav vytvárania, dodržiavania podmienok a systému opatrení ochrany utajovaných skutočností v súlade so zákonom č. 215/2004 Z.z. o ochrane utajovaných skutočností a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, vyhláškami NBU, internými normatívnymi aktmi a metodickými usmerneniami.

Na pozemných silách OS SR, národný bezpečnostný úrad vykonal kontroluNa pozemných silách OS SR, národný bezpečnostný úrad vykonal kontroluNa pozemných silách OS SR, národný bezpečnostný úrad vykonal kontrolu

Autor: Sekretariát veliteľa PS , Foto: Sekretariát veliteľa PS - Dátum: 09.12.2009
Čítanosť: 12541
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share