Preskocit navigáciu

Slávnostný nástup príslušníkov bojovej skupiny EÚ avízo


Slávnostný nástup príslušníkov bojovej skupiny EÚ   avízo Slávnostný nástup slovenskej časti bojovej skupiny Európskej únie sa uskutoční 18. decembra 2009 o 13,00 hod. v priestoroch 22. mechanizovaného práporu v Michalovciach za účasti ministra obrany SR Jaroslava Bašku, štátneho tajomníka MO SR Daniela Duchoňa a náčelníka Generálneho štábu ozbrojených síl SR generála Ľubomíra Bulíka.
Nástup slovenskej jednotky je vyvrcholením štvordňového aktivačného cvičenia, ktoré sa konalo pod názvom „Winter Assembly ´09“ (Zimný zraz ´09). Bojovú skupinu pod poľským velením tvoria okrem Slovákov aj jednotky z Litvy, Lotyšska, Nemecka a Poľska.
Dňom 1. januára 2010 bude bojová skupina - BG POL EÚ zaradená do operačnej pohotovosti – tzv. „stand-by“ fázy. Slovenské jednotky začlenené do tejto bojovej skupiny patria spolu s jednotkami nasadzovanými priamo do operácií medzinárodného krízového manažmentu k najlepšie vycvičeným jednotkám OS SR a predstavujú garanciu splnenia našich medzinárodných záväzkov vo vzťahu k EÚ.
Program ceremoniálu:
12,45 - začiatok ceremoniálu,
13,00 - vyhlásenie Rozkazu k zaradeniu jednotky do pohotovosti,
           - podpísanie spoločného protokolu o dosiahnutí pohotovosti,
           - odovzdanie certifikátov,
14,10 - tlačové vyhlásenie

Účasť zástupcov médií je podmienená akreditáciou na e-mailovej adrese hovorca.ossr@mil.sk do štvrtka 17. decembra 2009 do 12.00 hod. (uveďte meno a priezvisko, redakciu, adresu trvalého pobytu, dátum narodenia, číslo OP, mobilný telefonický kontakt.)
Kontaktná osoba: npor. Mária Sakáčová, mail: maria.sakacova@mil.sk, tlf. 0911969 099.


Autor: Sekretariát veliteľa PS - Dátum: 15.12.2009
Čítanosť: 12628
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share