Preskocit navigáciu

O novoročné salvy sa postarali michalovskí delostrelci


O novoročné salvy sa postarali michalovskí delostrelci Tak ako každý rok tak aj v tomto roku sa príslušníci samohybného delostreleckého oddielu Michalovce postarali o slávnostné salvy, ktoré zazneli 1. januára 2010 o 14,00 hod. z priestorov bratislavskej Incheby.

Šesť húfnic D-30 strieľalo po dvojiciach cvičným strelivom. Išlo o súhru osádok diel, čo 27 michalovských delostrelcov pod velením kpt. Romana Bobaľa perfektne zvládlo a rozkaz prezidenta SR a hlavného veliteľa ozbrojených síl SR Ivana Gašparoviča vypáliť 20 sálv zo 122 mm húfnic splnilo bez nedostatkov a zaváhania.

Delostrelecké salvy privítali nielen nový rok 2010, ale zároveň boli oslavou 17. výročia vzniku Slovenskej republiky a ozbrojených síl SR.
Na slávnostnom akte sa okrem príslušníkov samohybného delostreleckého oddielu Michalovce podieľalo i Veliteľstvo posádky Bratislava a Čestná stráž ozbrojených síl Slovenskej republiky.

O novoročné salvy sa postarali michalovskí delostrelciO novoročné salvy sa postarali michalovskí delostrelciO novoročné salvy sa postarali michalovskí delostrelciO novoročné salvy sa postarali michalovskí delostrelci

Autor: Sekretariát veliteľa PS , Foto: OS SR Andrej Jerguš - Dátum: 04.01.2010
Čítanosť: 15661
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share