Preskocit navigáciu

Majstrovstvá ZVJS v špeciálnej kynológii


Majstrovstvá ZVJS v špeciálnej kynológii

Pri príležitosti osláv 50.výročia vzniku samostatného slovenského väzenstva, sa v školiacom stredisku ZVJS v Santovke v dňoch 23. – 26. apríla 2019 konali majstrovstvá ZVJS v kategórii špeciálna kynológia.

Uvedenej akcie sa zúčastnili príslušníci Finančnej správy SR, Väzenskej služby Českej a Maďarskej republiky, ZVJS SR. Za Vojenskú políciu sa do akcie zapojili psovodi ntrm. Ivana PELLEGRINI so služobným psom IRK a nrtm. Marek BAČA so služobným psom VITO.

Súťažilo sa disciplínach:
- poslušnosť,
- špeciálne pachové práce (vyhľadávanie OPL a výbušnín v miestnostiach, v automobilovej technike, v balíkoch, v korešpondencii a v teréne).

nrtm. Ivana PELLEGRINI so služobným psom vyhrala celkovo disciplínu „Poslušnosť“. V kategórii psov so špeciálnym využitím na detekciu výbušnín skončila celkovo štvrtá.

nrtm. Marek BAČA so služobným psom sa umiestnil na 3.mieste v špeciálnych prácach (výbušniny) a celkovo v kategórii psov so špeciálnym využitím na detekciu výbušnín skončil na 2.mieste.

Uvedená súťaž preverila zručnosti zúčastnených dvojíc psovod – služobný pes a získané skúsenosti zvýšili pripravenosť všetkých dvojíc na plnenie služobných úloh.


Majstrovstvá ZVJS v špeciálnej kynológii Majstrovstvá ZVJS v špeciálnej kynológii

Autor: VP , Foto: VP - Dátum: 22.05.2019
Čítanosť: 7534
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share