Preskocit navigáciu

Príprava novej strážnej jednotky do vojenskej operácie ISAF Afganistan


Príprava novej strážnej jednotky do vojenskej operácie ISAF Afganistan V týchto dňoch sa pod velením mjr. Petra Ševčíka začala vo vojenskom výcvikovom priestore Lešť intenzívna fáza prípravy novej strážnej jednotky na vyslanie do operácie pod velením NATO, ISAF v Afganistane. Výcvik, prípravu a personálne obsadenie jednotky zabezpečuje prieskumná rota (psr) 2. mechanizovanej brigády (mb) Prešov a doplnená o personál 12. mechanizovaného práporu (mpr) 1. mb Nitra. Cieľom výcviku je preveriť činnosť jednotky pri plnení štandardných a špecifických úloh v rámci plnenia úloh ochrany a obrany základne KAF Kandahar Airfield.
Jednotka sa bude pripravovať počas záverečného sústredeného výcviku do 19. februára 2010. Vyvrcholením výcviku bude taktické cvičenie s bojovou streľbou „Nová brána – New Gate“ v dňoch 11. až 17. februára 2010. V priebehu taktického cvičenia bude vykonané hodnotenie jednotky, počas ktorého určená komisia veliteľa Pozemných síl OS SR posúdi pripravenosť jednotky na vyslanie na plnenie úloh do priestoru operácie.
Dňa 3.2.2010 vykonal zástupca veliteľa PS OS SR brig. gen. Macko v sprievode hlavného veliaceho poddôstojníka OS SR šbnrtm. Richarda Fabriciusa kontrolu pripravenosti výcviku a jeho organizácie vo VP VO Lešť.
Vyslanie tejto novej strážnej jednotky, ktoré je naplnením ohlasovaného navýšenia účasti OS SR na operácii v Afganistane o 57 príslušníkov schválila vláda SR minulý týždeň. Nasadenie jednotky je predbežne plánované v mesiaci apríl 2010.

Fotopríloha 1Fotopríloha 1Fotopríloha 1Fotopríloha 1Fotopríloha 2Fotopríloha 2Fotopríloha 2Fotopríloha 2Fotopríloha 3Fotopríloha 3Fotopríloha 3

Autor: kpt. Ing. Zuzana Halamová , Foto: kpt. Ing. Zuzana Halamová - Dátum: 04.02.2010
Čítanosť: 16972
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share