Preskocit navigáciu

Ďalší vojaci odchádzajú do zahraničia


Ďalší vojaci odchádzajú do zahraničia V piatok 5.marca 2010 sa v priestoroch 22.mechanizovaného práporu Michalovce uskutočnil slávnostný nástup príslušníkov OS SR jednotiek ISAF Afganistan a KFOR Kosovo odchádzajúcich plniť úlohy do zahraničia za účasti veliteľa Pozemných síl OS SR generálmajor Jaroslava VÝVLEKA, náčelníka štábu pre operácie Generálneho štábu OS SR generálmajora Jána SALAGANIČA a veliteľa 2.mechanizovanej brigády brigádneho generála Ondřeja NOVOSADA.
Jednotku odchádzajúcu do Afganistanu pozostávajúcu z 2 čiat a príslušníkov veliteľských štruktúr tvorí 106 profesionálnych vojakov OS SR z toho 84 „Michalovčanov“. Strážne jednotky ISAFu budú pôsobiť na základniach Tarin Kowt a Deh Rawood provincie Uruzgan do septembra 2010. Výkon strážnej služby oboch jednotiek zahŕňa priamu ochranu a obranu objektov s výzbrojou, bojovou technikou a muníciou, stráženie objektov, patrolovanie vo dne v noci za všetkých poveternostných podmienok ako i vykonávanie fyzickej kontroly osôb a techniky pri vstupe do strážených objektov.
Pod “vlajkou KFOR„ bude v zahraničí pôsobiť celkom 140 slovenských vojakov, z ktorých 83 príslušníkov je z posádky Michalovce. Vo vojenskej operácií KFOR v tejto marcovej rotácii budú plniť úlohy aj 4 ženy. Medzi hlavné operačné úlohy, ktoré jednotka počas nasadenia plní patrí zabezpečenie bezpečného a pokojného prostredia v priestore zodpovednosti roty, zabezpečenie bezpečnosti a ochrany pre všetky etnické skupiny, vykonávanie ochrany vlastných jednotiek, stráženie vlastného kempu ale i pravidelné monitorovanie a zabezpečenie humanitárnej pomoci s konečnou úlohou podľa plánu ukončenia nášho pôsobenia v misii KFOR.
V rámci ceremoniálu boli jednotky odovzdané do podriadenosti Generálneho štábu Ozbrojených síl Slovenskej republiky.
So slovami šťastného návratu sa s príslušníkmi jednotiek ISAF a KFOR rozlúčili hlavní predstavitelia OS SR, predstavitelia štátnej správy a miestnej samosprávy Michalovce a ich rodinní príslušníci.

Ďalší vojaci odchádzajú do zahraničiaĎalší vojaci odchádzajú do zahraničiaĎalší vojaci odchádzajú do zahraničiaĎalší vojaci odchádzajú do zahraničiaĎalší vojaci odchádzajú do zahraničiaĎalší vojaci odchádzajú do zahraničiaĎalší vojaci odchádzajú do zahraničiaĎalší vojaci odchádzajú do zahraničia

Autor: npor. Sakáčová OS SR , Foto: npor. Sakáčová OS SR - Dátum: 05.03.2010
Čítanosť: 13389
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share