Preskocit navigáciu

Deň s ozbrojenými silami a zbormi SR


Deň s ozbrojenými silami a zbormi SR

      V sobotu 17. apríla 2010 sa v Skalici uskutočnil v poradí druhý Deň s ozbrojenými silami a zbormi SR. Podujatie sa konalo pod záštitou ministra obrany SR Jaroslava Bašku, ktorý sa aktivity osobne zúčastnil. Pozemné sily OS SR zastrešoval brigádny generál Pavel Macko. Privítanie zúčastnených odznelo z úst primátora mesta Stanislava Chovanca. Minister obrany vo svojom príhovore vyzdvihol prácu príslušníkov ozbrojených síl SR, ako aj príslušníkov Policajného zboru či Hasičského a záchranného zboru.
     Rezort obrany sa obyvateľom Skalice predstavil so statickými ukážkami ručných strelných zbraní a malých zbraňových systémov a statickými ukážkami bojovej techniky, medzi ktorou nechýbalo BVP-2 (bojové vozidlo pechoty), Tatrapan, Aligátor, ako aj terénny automobil Nissan Pathfinder. Ukážky boli zabezpečené 12. mechanizovaným práporom z Nitry a ženijným práporom zo Serede. Možnosť sadnúť si do Aligátoru či odfotiť sa v Tatrapane využili najmä deti, ktoré odchádzali zo skalického námestia s úsmevom na tvári.


Deň s ozbrojenými silami a zbormi SRDeň s ozbrojenými silami a zbormi SRDeň s ozbrojenými silami a zbormi SRDeň s ozbrojenými silami a zbormi SRDeň s ozbrojenými silami a zbormi SRDeň s ozbrojenými silami a zbormi SR

Autor: por. Mgr. Denisa Haasová , Foto: por. Mgr. Denisa Haasová - Dátum: 19.04.2010
Čítanosť: 11937
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share